Nem az eredeti kiírás szerint folytatódik az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokság, miután a Román Labdarúgó Szövetség módosította azt. Mint ismeretes az FK Csíkszereda a hetes csoport alapszakaszában az U18-as és az U16-os csapataival volt érdekelt. Mindkét csapat a középmezőnyben végzett és végül a Régiók-kupájában kap lehetőséget a további bizonyításra.

Átszervezte a Román Labdarúgó Szövetség az országos ifjúsági labdarúgó-bajnokságok további menetét. Az eredeti kiírás szerint minden csoport legjobb két helyezettje jutott tovább az országos bajnokság következő szakaszába, míg a 3-6., illetve a 7-16. helyezettek egy külön kört játszottak volna még egymás között.

A szövetség csupán az első felét nem bántotta a lebonyolítási rendszernek. A 7-16. helyezettekre vonatkozó kiírást módosította.
Mint ismeretes az FK Csíkszereda U18-as csapata az alapszakaszt a 8., míg az U16-os gárda a 10. helyen zárta a hetes csoportban. Ennek értelmében a módosítás őket is érinti. A 7-16. helyezettek között ezúttal nem oda-visszavágós kört rendeznek, hanem egyenes kiesési szakaszban rendeznek egy Régiók-kupája elnevezésű tornát. A sorsolásnál a helyezés alapján keresztbe osztották a csapatokat, aminek értelmében az U18-asok a Nagyszebeni Jövő, míg az U16-osok a Brassói Brasovia vendégei lesznek. A mérkőzéseket május 2-án rendezik. A győztes továbbjut, míg a vesztes számára befejeződik a bajnokság.

Amennyiben az FK csapatai sikerrel veszik az akadályt akkor a következő körben a Tatrangi Egyesülés – Brassói Brasovia (U18), illetve a Tatrangi Egyesülés – Brassói Forex (U16) győzteseivel játszanak. Utóbbi mérkőzéseket a tervek szerint május 9-én rendeznék.