Bufteán edzőtáborozik a romániai U19-es válogatott, mely az utolsó simításokat végzi az Európa-bajnokság előtt.

Egy hét múlva veszi kezdetét Szlovákiában a nyolc csapatos EB döntő tornája, melyen a romániai válogatott június 18-án helyi idő szerint 20 órakor a DAC stadionban Olaszországgal mérkőzik. Adrian Văsîi szövetségi kapitány a bővített keretbe az EB-selejtezők során alapembernek számító Gergely Botondot is meghívta, aki remek idényt tudhat maga mögött. Akadémistánk a felnőtt csapatban is kezdő volt, U19-es együttesünkkel pedig mindent megnyert amit lehetett. A mostani edzőtáborban is keményen dolgozik.

Fotó: FRF

“Nagyon jó a hangulat a csapatban, mindenki várja már, hogy kezdődjön az Európa-bajnokság. Jelenleg inkább a taktikai edzéseken van a hangsúly. Az első meccsünk Olaszországgal lesz, ezért minden nap elemezzük őket és edzéseken is ezt a meccset készítjük elő.”

– Gergely Botond

A román csapat Franciaországgal, Olaszországgal és Szlovákiával került egy csoportba, így parázs meccsekre számíthatunk. Amennyiben Gergely Botond is pályára lép, ő lesz az első akadémistánk, aki Európa-bajnokságon képviselte az FK Csíkszeredát. Hajrá Boti, szurkolunk!

Szép Zoltán