Csapatunk szétlövéssel jutott a legjobb négy közé. Gólnélküli kilencven percet követően, a legfontosabb pillanatokban egyik efkás srácnak sem remegett meg a lába. Fiaink végig hittek a sikerben. Az egész társaság az elejétől a végéig szívét, lelkét kitette a műgyepre.

Jelentős érdeklődés mellett, jó erőkből álló, a második felvonásban jobban futballozó ellenfelet legyőzve léptünk a legjobb négy közé. Jár a kalaplengetés mindenkinek. Kivétel nélkül robotolt mindenki, a Vereguț vezette védelem pedig jól állta a rohamokat. Amikor a vendégek azt is átjátszották, akkor a gólba tartó labdának Karácsony parancsolt többször is megálljt. Márk volt ezúttal, a meccs embere.

Románia Kupa U19NegyeddöntőSzerda, 2022. március 30. 12:00360 néző
FK Csíkszereda U190Büntetőkkel:5
Kolozsvári CFR U1903
1. Karácsony Márk – 20. Sándor Raul (a 68. perctől 19. Precup Andrei), 5. Gergely Botond (a 46. perctől 2. Hadnagy Tamás), 4. Vereguț Daniel (csk.), 22. Bujdosó Szilárd – 6. Balázs Norbert, 23. Csala Róbert, 14. El Sawy Omar (a 68. perctől 24. Boné Márk) – 7. Bărăbaș Marius, 8. Finna László (a 68. perctől 9. Biró Tamás), 13. Albu Attila (a 46. perctől 10. Szabó Andor)
12. Lukács Dániel, 17. Bârsan Lucian, 11. Sebestyén Botond, 15. Nagy Botond
Vezetőedző: Demény Norbert. Másod- és kapusedzők: Nagy Barna és Lung Tiberiu Adi, erőnléti edző: Antal Szilamér. Fizioterapeuta: Simó Zalán.Csapatvezető: Dusinszki Zoltán.
Sárga lap: – 
12. Pânzariu Mihai (csk.) – 6. Stretea Răzvan, 4. Adjani Abdul Kader, 13. Călugăr Daniel (a 25. perctől 15. Ciupe Valentin), 2. Stoian Alexandru – 7. Cozac Giulio, 17. Neicu Mihnea Andrei, 10. Leață George Iulian – 3. Yeboah Emmanuel, 9. Stănilă Darius Gabriel (a 68. perctől 11. Zbona Andrei Radu), 19. Jah Mustapha

1. Ghenescu Sorin Vasile, 5. Milchiș Denis Alexandru, 8. Cristea Raul Adrian, 20. Stejerean Eduard, 18. Dioszegi Ciprian Andrei
Vezetőedző: Moldovan Cătălin.
Sárga lap: Stănilă (20)
Helyszín: Római Katolikus Főgimnázium épülete mögötti műgyepes pálya, Csíkszereda
Vezette: Suvar Alexandru Nicolae – Nagyszeben, Nagy Daniel – Szászmedgyes és Tocai Emeric – Küküllőalmás.

A mérkőzés kronológiája

A kupaküzdelemben minden mérkőzés döntő jelentőségű. Ha rosszul megy, holnap nem lehet javítani. Az utolsó sípszót követően a felek közül csak egyik marad talpon. Tehát, mindenképpen dűlőre kell vinni a dolgot.

Az FK Csíkszereda – Kolozsvári CFR mérkőzés igazi ki-ki összecsapás volt. Sem az iramra, sem a harciasságra, sem a minőségre nem lehet panasz. Az izgalmakról ne is beszélve. A meglehetősen nagyszámú, zömében középiskolásokból álló publikum kétségkívül jól szórakozott.

Az FK kezdett jobban. Finna akciója, Bărăbaș helyzete és Csala lövése jelentett veszélyt a vendégkapura. Az első negyedóra végén, Csala ugratja mesterien Bărăbașt, de a szélső a tizenhatosba érve kisodródik. Azonnal jön a válasz, a bal oldalon villámgyorsan felrajzolt figura befejezéseként a hosszú oldalon érkező Yeboah nem találja el a kaput. Stănilă sárgul be, majd – némileg meglepő módon – a vendégek mestere cserére szánja el magát. Ettől még az FK marad kezdeményezőbb, a legnagyobb helyzet Albu előtt adódik. A félidő vége vendéghajrá közepette érkezik. Előbb Leață puskázza el lehetőségét, majd Gergely ment a gólvonalról.

A félidőben Demény Norbert kettős cserét hajt végre. A 24 órán belüli maximálisan 135 perc játékidőt kimerítő Gergely helyére Hadnagy, Albu helyére pedig Szabó Andor érkezik, frissítésként. A vendégek mestere ugyanekkor a félidő derekén „besárgult” Stănilăt, Zbonával váltja.

A második félidő első felében a CFR az úr. Előbb Vereguț ment nagyot, majd Zbona rengeti meg a lécet, a kipattanót – ajtó-ablak helyzetből – Yeboah vágja hét méterről, kapásból a műgyepre, ahonnan fölé pattan. Még fel sem ocsúdhattunk, máris a jobb kapufa rezgett. A folytatásban a jó kapusnak, jó a kapufája mondás örökigaz voltának igazolásáról, Karácsony Márk gondoskodott. Bravúrt bravúrra halmozva tartotta meccsben a csapatát. Előbb Leață fejesét, majd Jah löketét tolta ki. A hazai mester hármas cseréjét követően is a vendégek maradtak veszélyesebbek, így Karácsony mentéseire a végjátékban is szükség van. A végjátékban, amelyben Csala többször is varázsolt, az FK ismét kiegyensúlyozottá tudta tenni a mezőnyjátékot.

Az eseménydús kilencven perc gól nélkül pörgött le, így a kiírásnak megfelelően a győztes kilétéről büntetőpárbaj döntött.

A szétlövés:

22. BujdosóBal alsó1:019. JahFelsőléc1:0
4. VereguțJobb alsó2:03. YeboahBal alsó2:1
7. BărăbașBal alsó3:17. CozacKözépre, magasan3:2
10. SzabóBal alsó4:210. LeațăJobb középmagas4:3
23. CsalaKözépre5:3vége

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. március 30.