Bukarestben a Rapid stadionjában hódította el a Románia Kupát U19-es csapatunk.

Magyar szurkolással és román himnusszal vette kezdetét a székelyföldi csapatok döntője a Románia Kupában. Gyönyörű időben, kiváló minőségű gyepszőnyegen zajlott a párharc, az első percekben kóstolgatta egymást a két csapat.

Fotó: Pál Zoltán

Az első helyzetre a 7. percig kellett várni, ekkor El-Sawy harcolt ki egy szabadrúgást mintegy 21 méterre a kaputól, de Gergely fölé rúgta. Három perc múlva a szentgyörgyiek részéről Nistor óriási ziccert hagyott ki, mintegy hét méterre Karácsony kapujától fölé bombázott.

Fotó: Pál Zoltán

A 20. percben megtört a jég, egy jobboldali beadást követően El-Sawy remekül helyezkedett és közelről a kapuba rúgta a labdát: 1-0.

Fotó: Pál Zoltán

Közben a két csapat szurkolótábora egymást buzdította, egyik tábor kiáltotta, hogy “Hajrá” a másik, pedig hol a “Szereda”, hol pedig a “Szentgyörgy” rigmussal válaszolt. Ehhez fogható sem volt eddig Bukarestben az biztos. A 34. percben ismét El-Sawy kapott egy jó labdát középről és lövését Niczuly szögletre tenyerelte. A túloldalon előbb Kocsis, majd Rența lövését öklözte ki Karácsony. A 43. percben újabb óriási helyzetet hagyott ki a szentgyörgyi alakulat, a labda Bende elé pattant, aki mintegy három méterre állt a kaputól, de annyira meglepte őt ez a lehetőség, hogy szerencsénkre nem tudott élni vele.

Fotó: Pál Zoltán

Szünet után mindössze Lucian Nicolau cserélt, Uja helyett Bălănucăt küldte a pályára. Az 51. percben pedig nagy helyzetet hozott össze a csapatunk, Sándor beadása Csalához kerül, aki áthámozta magát a Sepsi védőin, de lövése a kapufa mellett gurult el. Hat perc múlva ordító helyzetet hagytak ki a szentgyörgyiek, Kocsis mintegy tizenegy méterről bombázta Karácsony kapuját, de kapusunk bravúrral hárított. A következő percekben a mieink beszorultak a saját térfelükre és a szentgyörgyiek előtt több helyzet is adódott, de a védelem állta a sarat. A játék intenzitása miatt mindkét oldalon görcsöltek be a játékosok, egyre több megszakítás volt, de az eredmény nem változott. Akadémistáink megnyerték a Románia Kupát! Szép volt fiúk!

U19-es Románia Kupa, Rapid Giulești stadion, Bukarest: FK Csíkszereda – Sepsi OSK (1:0)

Gólszerzők: El-Sawy (20.)

Sárga lap: Sándor (60.), illetve

FK Csíkszereda: Karácsony – Hadnagy, Vereguț, Gergely, Bărăbaș – Balázs, Csala, Bujdosó – El-Sawy (Bârsan 68.), Biró (Szakács 62.), Sándor (Sebestyén 90+5). Vezetőedző: Demény Norbert.

Sepsi OSK: Niczuly – Hamciuc, Ianău, Șerban (Vura 68.), Kocsis (Horciu 80.) – Uja (Bălănucă 46.), Bende, Rența, Nistor, Mitu (Tusa 72.), Grigore (Radu 80.). Vezetőedző: Lucian Nicolau.

Fotó: Pál Zoltán

A mérkőzés legjobbjának járó díjat csapatunk gólszerzője Omar El-Sawy kapta. A díjkiosztót követően a két csapat a szurkolókkal közösen énekelte el a székely himnuszt, ahogy Boros Miklós sportújságíró fogalmazott ez felért egy tüntetéssel a román sportsajtó felé, amely kizárólag arra fókuszált a meccs kapcsán, hogy hány játékos nem tette szívére a kezét a meccs előtti román himnusz alatt, illetve az, hogy lengették-e a székely zászlót.

Szép Zoltán