Csíkszentmihályon, Csíkcsicsóban és Madéfalván tartott toborzót az FK Csíkszereda által működtetett Székelyföld Labdarúgó Akadémia, Középcsík Alközpontja.

A 6-12 éves gyermekek számára meghirdetett toborzó mindhárom településen hatalmas érdeklődésnek örvendett. Varga Károly a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója elmondta a foci által nemcsak a gyermekek egészséges életmódra való nevelése és a közösségépítés a cél, hanem a jövő Ilyés Robijait is szeretnék kinevelni. Szeretnék megadni a lehetőséget, hogy minden gyermek a legmodernebb edzéstematika alapján dolgozzon és a legtehetségesebbek a labdarúgás élvonalába kerüljenek. A toborzón jelen volt Ilyés Róbert az FK Csíkszereda edző-játékosa is, aki arról beszélt a fiataloknak, hogy mit jelent profi sportolónak lenni? Bajkó Barna az FK Csíkszereda csapatkapitánya a labdarúgás szépségéről beszélt és arra biztatta a jelenlevő kisgyerekeket, hogy sportoljanak, mozogjanak.

DSC_0226

A toborzó első állomása Csíkszentmihály volt, ahol közel 80 kisgyerek érdeklődött a foci iránt. Izsák-Székely Lóránt polgármester fontosnak tartotta a toborzót és örömmel nyugtázta, hogy érdeklődés is van, ezért reményét fejezte ki, hogy újból élettel telik meg a szentmihályi focipálya, hisz fontos a helyi futball – jelentette ki Csíkszentmihály polgármestere.

DSC_0199

Csíkcsicsóban is lelkes szülők és gyermekek várták a Székelyföld Labdarúgó Akadémia képviselőit, ahol közel 50 kisgyerek rúgta közösen a labdát Ilyés Robival és Bajkó Barnával. A falu polgármestere Péter Lukács elmondta, hogy egy egészséges közösségben gondolkodik és ehhez szükség van a focira is, amely által nemcsak az egészséges életmód, de a közösségépítés is előtérbe kerül.

DSC_0275

Madéfalva volt a keddi toborzó utolsó állomása, ahol már a gyermekek többsége egyforma szerelésben jelent meg. Szentes Csaba a település tisztségéből felfüggesztett polgármestere elmondta reméli, hogy ez egy fordulópont a falu sportéletében, hisz mostantól szervezettebbé válik a labdarúgásba fektetett munka. Hozzátette, különleges helyzetben vannak, hisz nemcsak fiú, hanem aktív lánycsapatuk is van. Madéfalván is körülbelül 80 kisgyerek volt jelen, így a tegnapi toborzó folyamán több mint 200 fiatalt mozgattunk meg és bátorítottunk arra, hogy kezdjen el focizni szervezett formában.

DSC_0297