Lejátszotta első hazai felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda felnőtt csapata.

A piros-feketék a harmadik ligás újonc Kézdivásárhelyt fogadták, amely az első félidőben hatékonyabban focizott, mint Vágó Attila csapata. Az FK védelme kicsit szétszórtan működött és a támadásban Bajkó Barna hiába rúgott két gólt is, a KSE 3-2-ös előnnyel ment pihenni. Szünet után megváltozott a csíkiak játéka és sikerült fordítani.

FK Csíkszereda – KSE Kézdivásárhely 5:3

Gólszerzők: Bajkó (2), Ilyés, Eder és Kénesi.

Vágó Attila vezetőedző nyilatkozata:

“Az első félidőben nagyon nem tetszett a csapatnak a játéka, a védekezésünk nagyon rosszul nézett ki és olyan gólokat kaptunk, amit egy csapatnak nem szabad kapni, de örültem annak, hogy a második félidő utolsó perceiben ragyogóan álltak hozzá a cserejátékosok és megfordították 30 perc alatt a mérkőzést, helyzeteink is voltak. Mindenki játéklehetőséget kapott, mindenki tudott bizonyítani és hát elérte célját a mérkőzés, megnyertük, de ennyi gólt nem szabad kapni.”

Az FK Csíkszereda tegnap elutazott egy tíz napos edzőtáborba Magyarországra, ahol több felkészülési mérkőzést is játszik majd a csapat. Szintén jó hír, hogy sikerült megszerezni a játékjogát Pál Kristófnak, aki a kolozsvári Ardealultól érkezett. A fiatal labdarúgó már csatlakozott a kerethez és elutazott a csapattal edzőtáborba.