A megyei labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában az FK Csíkszereda felnőtt csapata a Gyergyószentmiklósi Jövőt kellett volna vendégül lássa. A mérkőzést a vendég együttes kérésére elhalasztották. Ellenfél viszont került éspedig a harmadik ligás Papolc.

A háromszéki együttes azonban csupán 11 emberrel érkezett meg a szombat délelőtti felkészülési mérkőzésre. Mindez a találkozó első felében nem is volt baj.

Az Ilyés Róbert vezette hazai csapat már az elején átvette a játék irányítását igyekezett diktálni a tempót. Ennek ellenére a vendégek jutottak vezetéshez egy büntetőt követően. Az FK nem állt le és 35. percben már átvette a vezetést. Ekkor két vendégjátékos egymás között összeveszett és az egyik leszállt a pályáról így 10-en maradtak. A félidő végéig növelhette volna előnyért a csíki csapat, de Bajkó büntetőt hibázott.

A térfélcserét követően nem változott a játék képe, ám a vendégek egy szabadrúgást követően egyenlítettek. Az FK válasza hamar érkezett Gergely Tibor révén. Az elkövetkezendő percekben kinyílt a hazai gólzsák és sorozatban jöttek a gólok. Ekkor egy újabb papolci játékos szállt le a pályáról sérülés miatt, így kilencen maradtak. A végét nem bírták. A játékvezető pedig jó tíz perccel a vége előtt lefújta a találkozót.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Papolc 8–2 (2–1)
A csíki gólszerzők: Gergely Tibor (26., 53.), Saim Viorel (35., 57., 81.), Gliga Cirstian (55.), Ilyés Róbert (59.), Szőcs László (83.).