Felcsúton a Puskás Akadémián szervezték meg a „II. Labdarúgás és tudomány” című sportkonferenciát, amelyen az FK Csíkszereda is képviseltette magát.

A Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában megszervezett eseményen a Testnevelési Egyetem, valamint más sportágak jeles egészségügyi szakemberei tartottak előadást az egyes sérülésekről, a rehabilitációról, illetve a sérülések megelőzéséről. Az előadók között volt Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport elnöke, Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke, Dr. Trzaskoma Lukas egyetemi docens, Prof. Dr. Martos Éva, egyetemi tanár, Dr. habil. Szelíd Zsolt PhD, laborvezető főorvos, és Halmai Tamás, vezető rehabilitációs szakember, az MLSZ részéről. A konferencia moderátora a Puskás Akadémia orvosa, Dr. Pelle Judit és a sporttudományi részleg vezetője, Dr. Csáki István volt.

Fotó: PFLA

A sportkonferencián az FK Csíkszeredát Antal Szilamér, Tőke Szilárd és Zöld Péter utánpótlás edzők képviselték, de jelen volt akadémiánk fizioterapeutája Gaál Angyal és a jelenleg gyermeknevelési szabadságon lévő, de szintén az SZLA fizioterapeutája Tóth Emese Katalin. Gaál Angyal szerint színvonalas és jól szervezett konferencia volt, ahol nem volt zsúfolt a program és jó témákat hoztak fel, mindenképp hasznos és tanulságos esemény volt – tette hozzá.