Hosszú évek sikertelen próbálkozásai után sikerült egy csíkszeredai gyerekcsapatnak országos döntőbe jutnia labdarúgásban. Az FK Csíkszereda U1o-es csapata a hazai pályán rendezett zónadöntőben mindhárom ellenfelét legyőzve bejutott a korosztály 8 legjobb csapata közé.

Eredmények:

FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi Kinder 6:2

FK Csíkszereda – Sepsi OSK 5:1

FK Csíkszereda – Brassói Tâmpa 6:3

24650908_1674058435989619_826186116_o

FK Csíkszereda U10: Anton Dávid, Balázs B.Máté, Brügger Dániel, Kozma Krisztián, Miklós Előd, Mihály Bence, Máté Márton, Pál Mátyás, Puskás Raris, Szabó Tamás, Szép Dávid, Szígyártó Ádám.

Incze Tibor vezetőedző nyilatkozata:

“Ez egy igazi CSAPATMUNKA volt. Mindenki hozta a kötelezőt és ha néha akadozott is a szekér, kitartóan nyomtuk előre. A kapusok magabiztos teljesítménye társult a játékosok mezőnyben mutatott ambíciójával, küzdeni akarásával és néha egészen tetszetős játékkal sikerült megörvendeztetni a mérkőzésekre kilátogató nézőket. Ezek a gyerekek rászolgáltak a sikerre, rengeteg munka és lejátszott mérkőzés van mögöttük és bátran merem állítani, hogy néha korukat meghazudtoló technikai megoldásokat, kombinatív csapatjátékot mutatnak. Külön köszönet a szülőknek, akik rengeteg hétvégét feláldoztak azért, hogy idáig eljussanak a gyerekeik. Ahogy szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy, tehát nagy bizakodással várjuk az országos döntőt, melynek helyszínéről később dönt a Román Labdarúgó Szövetség.”