Nagyon fontos győzelmet aratott az FK Csíkszereda a harmadosztályú bajnokság 18. fordulójában.

A piros-feketék közvetlen riválisukat Románvásárt győzték le, amelyet így megelőztek a tabellán és feljöttek a második helyre! A találkozót megelőzően két újdonsággal is előrukkolt az FK Csíkszereda, egyrészt első alkalommal készült ingyenes műsorfüzet, másrészt hivatalosan is bemutatták az FK kabaláját “Stoplit”, aki úgy tűnik szerencsét hozott a csapatnak!

?????? ??????

A mérkőzést nehéz pályán rendezték és az időjárás sem volt kegyes, hisz a második félidőben az eső is eleredt. A románvásáriak jobban kezdték az összecsapást és az első komolyabb helyzet is a Neamț megyeiek nevéhez füződik, hisz a 7. percben Popa fejese kevéssel ment fölé.

??????

Az FK első helyzetére a 13. percig kellett várni, ekkor Magyari próbálkozott, de lövése a kapu mellé ment. A 24. percben a tizenhatos jobb oldalánál, veszélyes szögből szabadrúgáshoz jut a vendég Románvásár, amelyet Iosif Netbai végez el és a labda Bajkó fején megpattanva Horváth kezei között a kapuban köt ki: 0-1.

??????

A gól felrázta a csíkiakat is, mert a következő percben sikerül kiegyenlíteni. Baloldali szabadrúgásból Györgyi beadását a románi védők elrúgják, de a labda Lőrinczhez kerül, aki nem tétovázik és berúgja: 1-1!

??????

A 30. percben szerencsénk van, hisz a tizenhatoson belül az óriási kavarodásban egyik románi után a másik próbálkozik, de megússzuk! A hátralevő percekben az FK jobban járatja a labdát és előbb Magyari majd Bajkó fejeli rá, közben pedig Györgyi sokadjára is elfut a balszélen és onnan próbálkozik. A csíkiak mestere cserére szánja el magát és Benkő-Bíró helyett Ilyést küldi be, ezzel kicsit átrendezve a felállást. A 41. percben szabadrúgásból ismét Györgyi tesz próbálkozást, de jól helyezett lövését a kapus kitolja, így marad a döntetlen.

??????

Szünet után, esőben kezdődik el a második félidő, amelyet a románvásáriak kezdenek jobban és rögtön az elején egy gyors ellentámadásból veszélyeztetnek, Horváthnak kell mentenie. A folytatásban az FK próbál frissíteni és Magyari helyett a fiatal Antal Barna kap lehetőséget. A 62. percben szép összjátékot láthattunk: Kilyén végez el egy bedobást, amelyet Bajkó továbbít fejjel és Ilyés jól helyezkedik , felugrik és megpróbálja ollózva rálőni, de fölé megy. A 64. percben egy előre ívelt labdát Bajkó remekül továbbít Soufiane Jebarinak, aki egyedül a kapussal szemben nem hibázik: 2-1!

??????

A gól után magabiztosabbá vált az FK és pontosabb támadásokat vezetett. A 72. percben Soufiane harcolt meg a labdáért a középpályán, lepasszolta Ilyésnek, aki jól indította Antalt, fiatal játékosunk pedig remekül tálalt Bajkónak, aki ezúttal nem hibázott: 3-1!

??????

A 78. percben a kék mezesek veszélyeztetnek, betörnek a tizenhatosba, de Horváth védeni tudja a lövést. Négy perc múlva az FK vezet támadást és Ilyést lerántják a tizenhatos sarkánál, a játékvezető szabadrúgást ítél, amelyet Györgyi végez el, lövése mindössze centiméterekkel megy mellé. A végjátékban sem unatkoztunk, de mindkét védelem állta a sarat, így több gól nem esett.

FK Csíkszereda – Románvásári VSK 3:1 (1:1)

Gólszerzők: Lőrincz (25.), Soufiane (64.), Bajkó (72.).

DSC_1190

FK Csíkszereda: Horváth – Csiszer, Kilyén, Benkő (Ilyés 36.), Lőrincz, Fabio, Mitra, Soufiane (Eder 90.), Györgyi, Magyari (Antal 61.), Bajkó (Hodgyai 79.).

Bálint László György vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon nehezen indult a mérkőzés és nagyon fontos három pontot szereztünk meg! Jól ismertük az ellenfelet, tudtuk jól, hogy a románvásáriak nagyon jól indítják az ellentámadásokat, ugyanakkor jól szervezik a védelmet is. Örülök, hogy a csapat a rossz kezdés ellenére, jól reagált és azt csináltuk, amit a múlt héten előkészítettünk az edzéseken. Biztató, hogy Antal Barna fiatal játékosunk is jól szállt be a játékba, de sokat kell még dolgoznia, oda kell tegye a csontot, a jövő viszont az övé! A hazai pálya is nagyon segített és köszönetet mondok a szurkolóknak is, akik nagyon jó hangulatot varázsoltak és végig kiálltak a csapat mellett!”

Gólösszefoglalóért kattintson ide.

Fotók: Halmágyi Zsolt (sportfoto.ro)