Egy nappal korábban rendezik a tervezettnél az FK Csíkszereda – Sepsiszentgyörgyi OSK székelyföldi rangadót a román labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. A mérkőzést eredetileg szombaton kellett volna rendezni, de az egyházi ünnepre való tekintettel (Mindenszentek napja) pénteken 15 órától játsszák a felek. Minkét gárda 16 ponttal áll a negyedik, illetve az ötödik helyen.

Székelyföldi rangadóval folytatódik a román labdarúgó-bajnokság harmadik osztályának tízedik fordulója. Az FK Csíkszereda a háromszéki Sepsiszentgyörgyi OSK-t fogadja. A csíki csapat a legutóbbi fordulóban nem lépett pályára miután szabadnapos volt, ellenben a szentgyörgyiekkel, akik hazai pályán szenvedtek vereséget a Petrotub Romantól.

A két csapat alaposan ismeri egymást. Az elmúlt években több felkészülési mérkőzést is játszottak egymás ellen, akkor is, amikor mindkét együttes a megyei bajnokságban játszott és az idei pontvadászat rajtja előtt is. A nyáron a felek két alkalommal is találkoztak egy-egy felkészülési mérkőzés erejéig. Mindkét alkalommal a háromszéki gárda győzedelmeskedett. Előbb Kézdivásárhelyen, majd Csíkszeredában is.

Az OSK csapatában több olyan játékos is játszik, akik korábban az első-, vagy második ligában pallérozódtak. Többek közt csapatkapitányuk Florin Costel Stanga (a Brassói FC és a Pandurii meghatározó játékosa volt). De ott játszik a Saim Viorel is, aki a múlt idényben még az FK keretét erősítette.

„Hosszú évek után szeretném, ha mi nyernénk az első székelyföldi derbit. Egy kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok. Nagyon jól ismerjük egymást, hiszen már több alkalommal játszottunk. A legveszélyesebb emberük kétség kívül Stanga, aki csapattársam volt Brassóban. Sajnos nem számíthatunk Majzik Adriánra, aki sárga lapjai miatt ki kell hagyja a találkozót. A többi játékos a rendelkezésünkre áll és nagyon bízom abban, hogy a fiatalok bizonyítási vágya felülkerekedik a szentgyörgyiek rutinján” – mondta Ilyés Róbert az FK Csíkszereda edző-játékosa.

A találkozót pénteken 15 órától rendezik. A belépők 5 lejbe kerülnek, amelyeket az Erőss Zsolt Aréna pénztárában lehet kiváltani. Az összecsapásra előreláthatólag népes szentgyörgyi szurkolótábor is fog érkezni.

A hétvégi műsor
Péntek: FK Csíkszereda – Sepsiszentgyörgyi OSK (15), Ceahlaul Piatra Neamt II. – Zágoni FC (15), CSM Pascani – Bákói Aerostar (15).
Szombat: Bucovina Radauti – Papolci FC (15), Bucovina Pojorata – Sporting Liesti (15), Petrotub Roman – Ceatatea Tg. Neamt (15).