A tavaly még első ligás Concordia Chiajna otthonában lép pályára az FK Csíkszereda második ligás csapata.

A piros-feketék ellenfele 12 forduló alatt ugyanannyi pontot összesített, mint az FK Csíkszereda és legutóbb 3-0-ás vereséget szenvedett a Plojesti Petrolul csapatától. Valentin Suciu vezetőedzővel a ma délelőtti edzés előtt beszélgettünk.

Mit sikerült megtudni a Concordia Chiajna csapatáról, így előzetesen?

“Jó csapatról van szó, mert a neveket nézve láthatjuk, hogy a játékosok zöme a tavalyi első ligás együttesnek is tagja volt. Tapasztalt labdarúgókról van szó, sok változás a kereten belül nem volt és ami még motivációt adhat, hogy nemrég edzőcsere volt náluk. Az egy másik kérdés, hogy Erik Lincar ilyen rövid idő alatt mennyit tudott változtatni, ez hamarosan kiderül. Én remélem, hogy mi ugyanolyan szervezetten fogunk játszani, mint az utóbbi két mérkőzésen és a hozzáállásunk is felelős lesz, illetve magabiztosan lépünk majd pályára és akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel térünk haza.”

Számít az, hogy műfüves pályán lesz a meccs?

“Szerintem nem kellene, hogy befolyásoljon minket, hisz egész héten műfüvesen edzettünk. Ez nem kellene akadály legyen.”

Sérültek vagy eltiltottak vannak?

“Soufiane Jebarinak volt egy hosszabb betegsége, nem sérülése, hanem betegsége, de hétfőtől ő is be tud állni 100%-osan edzésbe. Csürös Attila a Daco-Getica ellen sérült le, ő is hétfőtől áll vissza edzésbe, nagyjából ezek a problémáink. Casiadi Bakó Soma a válogatottban volt, rá nem számíthatunk hisz egy hónap alatt sok mérkőzést játszott és sokat is utazott, tehát ezen a meccsen nem számíthatunk rá.”

A Concordia Chiajna – FK Csíkszereda összecsapás holnap (szombaton) 11 órakor kezdődik és a mérkőzést az FK Csíkszereda Youtube csatornáján élőben közvetítjük, a következő linken: