Véget ért a 2021-2022-es Székelyföld Labdarúgó Bajnokság (SZLB), a kiemelt csoport klubbajnoka az FK Csíkszereda lett a MOL Románia által támogatott küzdelemsorozatban.

Második alkalommal került sor az Alközpontjainkat tömörítő SZLB-re, amely Krecska János a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaiért felelős igazgató szerint a koronavírus járvány alatti meccshiány miatt lett kitalálva és a versenyeztetést kívánja szolgálni. Nyolc különböző korcsoportban a kezdő évjárattól egészen az Akadémiára bevonulókig: U7-től U14-ig versengtek növendékeink.

“A saját bajnokság  szervezése lehetőséget nyújt speciális, gyorsabb fejlődést biztosító szabályrendszer bevezetésére – kapusszabály, korukat megelőző játéktér és létszám emelésre, stb. – így kijelenthető, hogy az SZLB folyamatos fejlődésen ment és megy át. Ezekből az extrém megkötésekből és kényszerítő körülményekből biztosan profitálni fogunk idővel. Az SZLB arra is lehetőséget ad, hogy állandóan és folyamatosan nyomon követhessük a tehetségeink fejlődését, és visszaigazolást kapunk a saját munkánk hatékonyságáról is a mérkőzéseken keresztül.”

– Krecska János

A három zónában – Kiemelt és Nyugati csoport, valamint Másodosztály – 16 Alközpontunk versengett egymással 762 mérkőzés keretében. Ennek megszervezése, lebonyolítása és finanszírozása embertpróbáló feladat volt, amelyért hálával tartozunk a zónák koordinátorainak és az FK Csíkszeredának – fejtette ki Krecska János.

A Kiemelt csoport klubbajnoka az FK Csíkszereda lett:

Krecska János elmondta azt is, hogy az idei kiírás eredményei alapján a vakáció után szeretnék megrendezni az SZLK-t is (Székelyföld Labdarúgó Kupa), ahová korcsoportonként négycsapatos rendszerben körmérkőzéses formában csak a bajnokok és a válogatottak nyerhetnek bebocsátást, azaz a legjobbak.

Szép Zoltán