A Románia kupa és a bajnoki cím után a Szuperkupát is bezsebelte U19-es csapatunk.

Bajnokaink ma délben Râmnicu Vâlceán léptek pályára, az ellenfél akárcsak az Elitliga döntőben, ezúttal is a Kolozsvári Universitatea volt. Az első félidőben mindkét csapat kissé fásultan játszott, emiatt nagyon kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Az első percekben az U távoli lövésekkel, a mieink pedig rövidpasszos játékkal próbálkoztak, de nem tudtak kialakítani tiszta lövőhelyzetet.

Fotó: Timár Zsombor László

A szünetet követően óriási FK-helyzet maradt ki, Sándor Raul futott el a jobb szélen, a középen érkező Biró Tamáshoz passzolt, aki szemtől szemben nem tudta legyőzni Bledeát. Ezt követően csapatunk kissé beszorult a saját térfelére és a kolozsváriak kétszer is a kapufát találták el. Miután mindkét esetet gól nélkül megúsztuk, a 68. percben megszereztük a vezetést. Egy gyönyörű El-Sawy – Csala összjátékot követően, a nagy formában lévő FK gólfelelőse egy csel után nehéz szögből a kapu bal oldalába lőtt (1–0). Ezzel Omar El-Sawy a Román Kupa-döntő és az Elit Liga fináléja után a Szuperkupában is eredményes volt.

A folytatásban úgy tűnt, hogy a kolozsváriak fejben összetörtek és a hajrá is nekünk kedvezett. A játékmesterünk “Doki” a 83. percben remekül készítette elő a helyzetet a csereként pályára lépett Szakácsnak, aki egy csel után 15 méterről a jobb alsóba lőtt (2–0). Ezzel a góllal végleg eldőlt a Szuperkupa sorsa és a mieink újabb trófeával térhetnek haza.

U19-es Szuperkupa, Râmnicu Vâlcea: FK Csíkszereda–Kolozsvári U 2–0 (0–0)

Gólszerzők: El-Sawy (68.), Szakács (83.).

FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Vereguț Dániel, Bărăbaș Marius, Balázs Norbert, Bujdosó Szilárd, Sándor Raul, Hadnagy Tamás, Csedő Szilárd, Csala Róbert, Omar El-Sawy, Biró Tamás. Cserék: Lukács Dániel, Miklós Norbert, Sebestyén Botond, Kecskés Dávid, Szakács Szilárd, Andrei Precup, Boné Márk, Albu Attila, Lucian Bârsan. Edző: Demény Norbert.

Szép Zoltán