Új idény, új remények és új célkitűzések fogalmazódtak meg az FK Csíkszereda labdarúgó klubnál a soron következő bajnoki idényre vonatkozóan, legalábbis ami a felnőtt, az U18-as, illetve az U16-os csapatokat illeti. A múlt évi teljesítményről, illetve a soron következő idényről Szondy Zoltán klubelnök, illetve Ilyés Róbert a felnőtt csapat edző-játékosa beszélt a ma délutáni sajtótájékoztatón.

Teljesített célok
Ami a múltat illeti Szondy Zoltán klubelnök elmondta, hogy sikerült a célokat teljesíteni. „A felnőtt csapat célja az egy osztállyal magasabba való jutás volt, míg az U18-as, illetve U16-os csapatokat illetően a jó eredmények elérése volt. Mindezek teljesültek. Utóbbiakkal kapcsolatosan kiemelném, hogy a Székelyföld Labdarúgó Akadémia elérte a célját, hiszen egy játékost, Györgyi Artúrt, elvitt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia az U16-os keretből. Továbbá az U18-as csapatból hat játékos került fel a nagycsapatba. Ezért köszönet Burus Csaba edzőnek, aki remekül felkészítette a gyerekeket, illetve Ilyés Róbertnek, aki megadta a lehetőséget, hogy a felnőtt keretben bizonyíthassanak” – összegzett Szondy.

Nehéz idény következik
A felnőtt csapat egy nehezebb, míg a fiatalok egy más csoportban fognak játszani. Lényegesen nehezebb év következik, mint amilyen a tavalyi volt. „Az ifjúsági csapatok által elért tavalyi remek eredmények miatt mindenki minket akar majd legyőzni. Továbbá az 1998-as korosztályban kevés akár országos szinten is a remek játékos. Nekünk ebben az évben ezen korosztályon van a hangsúly. A fő célunk továbbra sem változott. Olyan gyerekeket akarunk kinevelni, akik a székelyföldi labdarúgást előlendítik a pályán és azon kívül is” – zárta jövő évre vonatkozó premisszáit Szondy.

Fiatal felnőtt keret
Minden idők egyik, ha nem a legfiatalabb felnőtt keretével vág neki a harmadik ligának az FK Csíkszereda. Mint fentebb is írtuk hat ifjúsági játékos került fel a nagycsapatba. Az első évben ezért a cél a tapasztalatszerzés lesz.
„Minden meccsre úgy fogunk kiállni, hogy nyerni akarunk. Remélem megfelelő ambícióval sikereket tudunk elérni. Nagy kihívás lesz a klub vezetőségének és a játékosoknak is a harmadik liga. 14 év után most kerültünk vissza. Nagy lépés a megyeitől elérni erre a szintre. A tapasztalatszerzés a célunk az első évben és a bentmaradás. Pozitívan értékelem azt, hogy a vezetőség arra törekszik, hogy saját nevelésű játékosainkból igyekezzünk felépíteni egy felnőtt csapatot. Idő kell ehhez és majd remélem pár éven belül elérjük azt, hogy ne kelljen máshonnan játékosokat hozzunk. Úgy látom, hogy megfelelő munka mellett 2-3 fiatal játékosunk fel tud érni az első liga szintjére” – mondta Ilyés Róbert edző-játékos.
A kerethez csatlakozott Kiss Szabolcs udvarhelyi labdarúgó, aki pályafutása nagy részét Magyarországon töltötte. A középpályás a legutóbbi idényben a magyar másodosztályban szereplő Tatabánya gárdájától érkezik.
Szó esett az FK Csíkszereda fiókcsapatáról is, amely a megyei bajnokságban lesz érdekelt. Szondy Zoltán klubelnök ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy ezen csapatban azok a játékosok fognak szóhoz jutni, akik a felnőtt, illetve az U18-as mérkőzéseken kevés játéklehetőséget kaptak.

Újdonságok is lesznek
A sajtótájékoztatón a felek beszámoltak arról, hogy a szombaton 18 órától kezdődő találkozó kezdőrúgását Balázs Árpád egykori volt csíki labdarúgó végzi el. A klub ezáltal is szeretné megköszönni a csíki fociért tett fáradalmait. A lelátókra a napokban újabb székeket szerelnek fel így 500 ülőhelyes lesz az. A harmadik ligás találkozókra ezentúl fizetéses lesz a belépés. Egységesen öt lejbe fog kerülni a belépő. Ez alól kivételt képeznek a 14 éven aluli gyerekek, akiknek díjmentes lesz a belépés.