Az FK Csíkszereda győzelmével ért véget hétvégén a Gyergyószárhegyen megrendezett megyei teremlabdarúgó-bajnokság döntő tornája. A csíki csapat mindenkit legyőzve szerezte meg az elsőséget és a nagypályás győzelmeket követően a teremben is folytatták a kitűnő szereplést.

Négy csapat részvételével rendezték meg Gyergyószárhegyen a megyei teremlabdarúgó-bajnokság négyes döntőjét. A Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület (HMLE) és az FK Székelyudvarhely első ligás teremlabdarúgó klub által közös szervezésben megrendezett bajnokságban húsz csapat nevezett, akiket négy csoportba soroltak be. Onnan az első helyezettek jutottak be a hétvégi fináléba.
Az előselejtezők alapján az FK Csíkszereda, a Gyergyószentmiklósi Jövő, a Csíkmadéfalvi MIK és a Gyergyószárhegyi Bástya vívta ki ezt a jogot. A szárhegyi tornán pedig a csíki csapat folytatta remek szereplését és minden ellenfelüket legyőzve veretlenül húzták be a tornagyőzelmet. A csíki csapatban nagyrészt a fiatalabbak kaptak lehetőséget.

„Kitűnő feltételek között lett megrendezve a torna, amiért köszönet jár a gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatalnak. A torna színvonala is megfelelt az elvárásoknak, persze nem ütötte az első ligáét, de ez nem is volt elvárás. A győztes csíki csapat megérdemelten nyerte meg a tornát, annak ellenére, hogy fiatal játékosokkal érkeztek. Rajtuk látszott, hogy edzésben vannak és hogy egy magasabb osztályban szerepelnek. Továbbá látszott az is, hogy Csíkszeredában komoly munka folyik. A jövőre nézve remélhetőleg több csapat fog nevezni. Kedvet kapnak mások is” – nyilatkozta Karda Zoltán a HMLE Teremlabdarúgásért felelős tagja.

A HMLE vezetősége felvetette a lehetőséget, hogy a megyei győztes, az FK Csíkszereda, és az Udvarhely körzeti teremtorna bajnokság győztese, Nagygalambfalva, játsszon egy úgynevezett Szuperkupa döntőt. Ezzel kapcsolatosan felveszik a csapatokkal a kapcsolatot és amennyiben lesz rá igény az is megrendezésre kerül.

Eredmények
Döntő torna, Gyergyószárhegy: Csíkamdéfalvi MIK – Gyergyószárhegyi Bástya 4–0, FK Csíkszereda – Gyergyószentmiklósi Jövő 2–1, Csíkmadéfalva – Csíkszereda 3–8, Gyergyószárhegy – Gyergyószentmiklós 4–4, Csíkmadéfalva – Gyergyószentmiklós 3–6, Gyergyószárhegy – Csíkszereda 2–5.

A végeredmény: 1. FK Csíkszereda 9 pont, 2. Gyergyószentmiklósi Jövő 4, 3. Csíkmadéfalvi MIK 3, 4. Gyergyószárhegyi Bástya 1.
A torna különdíjai: a legjobb kapus: Deák Zoltán (Szárhegy); a legjobb játékos és egyben a gólkirály: Covrig Alin (Gyergyószentmiklós).