Székelyföldi rangadót rendeznek a román labdarúgó harmadik liga I-es csoportjában, ahol a Sepsiszentgyörgyi OSK vendége lesz az FK Csíkszereda. A találkozónak a hazai csapat vághat neki esélyesként köszönhetően a téli erősítéseknek is, nem utolsó sorban a tavaszi menetelésüknek. Ennek fényében a csíkiak a tisztes helytállás reményében utaznak el és egy esetleges pontszerzéssel már elégedettek lennének.

Bár a visszavágás fűti az FK Csíkszereda harmadik ligás labdarúgóit a Sepsiszentgyörgyi OSK-val szemben, ez nem lesz egyszerű. Mint ismeretes az őszi idényben a háromszékiek sima háromgólos győzelmet arattak Csíkszeredában. A két csapat között azon az összecsapáson nagy volt a különbség, az FK-nak gyakorlatilag semmi nem jött össze.

És ha akkor nagy volt a különbség, akkor ez a szakadék tovább nőt a tavasz folyamán. Egyszerű okokból: a Sepsi OSK négy új játékossal erősítette meg keretét. Olyan játékosokat hoztak, akik korábban az első ligában is rúgták a bőrt, továbbá Csíkszeredából oda igazolt Kis Szabolcs is. Az FK más utat jár be, hiszen az erősítés helyett a fiatalokra koncentrál és őket veti be a mély vízbe inkább, hogy minél több tapasztalatra tegyenek szert és pár éven belül egy ütőképes hazai maggal tudják merészebb álmukat valóra váltani.

A szombaton 18 órától sorra kerülő mérkőzésen az Albu László-Ilyés Róbert edzőpáros nem számíthat a legutóbbi fordulóban – Miroslava ellen – piros lapot kapó Gál Rolandra, illetve kérdéses Tóth Tibor játéka is, aki betegséggel küszködik. Az edzők reménykednek, hogy a találkozóig felépül.

„A két említett játékost leszámítva mindenki készen áll a találkozóra. Mi a tavasszal nem erősítettük meg a keretünket, ellenben a szentgyörgyiekkel. Egy jó mérkőzést szeretnénk játszani, ahol egy kis szerencsével akár pontot is tudunk rabolni. Alapjáraton a tisztes helytállás a célunk” – fogalmazott Albu László edző.

A székelyföldi rangadót szombaton 18 órától rendezik Sepsiszentgyörgyön.

A 23. forduló műsora
Péntek: Bákói Aerostar – CSM Pascani (18), Cetatea Tg. Neamt – Petrotub Roman (18).
Szombat: Sporting Liesti – Bucovina Pojorata (18), Zágoni FC – Ceahlaul II. Piatra Neamt (18), Sepsiszentgyörgyi OSK – FK Csíkszereda (18). A Bucovina Radauti és a Stiinta Miroslava szabadnapos.

Fotó: Halmágyi Zsolt