Magabiztos győzelmeket arattak az FK Csíkszereda ifjúsági csapatai az országos bajnokság 14. fordulójában, szombaton: összesen tíz gólt rúgtak és mindössze egyet kaptak.

Megfelelő pályán fociztak

Az országos ifjúsági bajnokság visszavágóinak első két fordulóját előrehozták, így szombaton lejátszották a 14. fordulót, amelyben az FK focisai az LPS Piatra Neamț korosztályos alakulatait látták vendégül. Mivel a hétvégén jelentős mennyiségű csapadék hullott, ezért kérdéses volt, hogy milyen körülmények között rendezhetik meg a csíkszeredai meccseket.  Pénteken először, szombaton pedig másodszor is letakarította a havat (a fényképen) a Márton Áron Főgimnázium mögötti műgyepes pályáról a térségi köztisztasági vállalat, így focizásra alkalmassá vált a pálya.

FK U18: négy gól

Először ezúttal is Burus Csaba edző alakulata játszotta le a bajnoki találkozóját. Az U18-as gárda számára sima meccset hozott a karácsonkői csapat elleni találkozó. Mivel a 3. Ligában szünetel a bajnokság, ezért Györgyi Arthur is helyet kapott Burus csapatában. A meghívást góllal hálálta meg Györgyi. Rajta kívül még Antal Hunor és Kénesi Béla rúgott gólt – utóbbi ráadásul kettőt is.
Eredmény: FK Csíkszereda U18 – LPS Piatra Neamț U18: 4-0.

FK U16: hat találat

Dusinszki Zoltán edző csapata délután kettőtől rúghatott labdába. A meccs sima FK győzelemmel zárult, hatot rúgtak a csíkiak, a vendég alakulat mindössze egyszer volt eredményes.
Eredmény:  FK Csíkszereda U16 – LPS Piatra Neamț U16: 6-1. Az FK gólszerzői : Barta Norbert (2), Tamás Nándor (3), Becze Tamás.
Idén még egy fordulót rendeznek (az lesz a tavaszi második forduló), jövő szombaton az FK a jászvásári LPS otthonában lép pályára. Azt követően téli szünetre mennek a fiatalok, a bajnokság pedig 2016. március 12-én folytatódik.