Nagy Noémi, vagy ahogy sokan ismerik “Nonó”, egy céltudatos, ugyanakkor alázatos labdarúgó, aki képes volt a szomszéd faluba járni edzésekre csakhogy kedvenc sportágát űzhesse.

Hat-hét évesen kezdett focizni a szomszéd fiúkkal, majd amikor Tamás Attila és Gál Ervin vezetésével lánycsapat alakult, akkor szervezett körülmények között is kipróbálta magát. Elmondása szerint eleinte sok lány kipróbálta a focit, de fél év alatt a nagyrésze lemorzsolódott és csak ketten-hárman maradtak, így néhány évig a fiúkkal közösen edzettek, aztán az erőviszonyok miatt külön választották őket és következett pár év szünet. A kihagyást követően két éven keresztül járt Madéfalvára a helyi lánycsapattal edzeni. Igen, jól olvasták: városról járt ki a szomszéd faluba egy osztálytársával együtt edzésekre, ami valljuk be őszintén, nem jellemző. A szomszéd fiúkkal amikor csak tehette, minifoci tornákon vett részt, illetve lábtenisz tornákra is gyakran neveztek be.

A középiskola elvégzése után Kolozsvárra került a Babes-Bolyai Tudományegyetemre, Testnevelés és sport szakra és másodéves hallgató volt, amikor Csíkszeredában megalakult az FK női csapata, ahol számítottak rá. Nagy dilemmába esett a folytatást illetően, hisz két hónapja már az első ligás Kolozsvári Olimpia csapatával készült amikor őt megkeresték Csíkból, de végül a több játéklehetőség reményében szülővárosát választotta. Ez az időszak sok utazással járt, hisz az egyetem mellett, a pályán is kellett teljesíteni és bizony a távolság miatt nem volt könnyű a kettőt összeegyeztetni. Jelenleg is tagja az FK Csíkszereda női csapatának, de az egyetem elvégzése után klubja munkát ajánlott neki edzőként, így ma már az U9-es lánycsapatnál és az U7-es fiúcsapatnál is segédkezik.

“Nagyon szeretem a gyerekeket és a velük való foglalkozás mindig egy öröm, könnyen megbarátkozom velük, és úgy látom ez kölcsönös.” – mondta Nagy Noémi, aki egyelőre nem szeretne nagyobb korosztályokkal dolgozni.

Ami, a játékos karrierjét illeti, nagyon várja már ő is és a csapattársai is a bajnokság kezdetét, mert a koronavírus előtti időszak jól sikerült és mindenki a feljutásért küzdött. Szerencsére így is sikerült és elmondása szerint elég nagy a motiváció mindenkiben.

Nagy Noémi az edzés és a munka mellett nem hanyagolja a tanulást sem, távoktatásban most kezdte meg Mesteri tanulmányait, amelyhez sok sikert kívánunk!