Újból egy harmadik ligás ellenfél ellen bizonyíthat az FK Csíkszereda labdarúgó csapata, amely ma 17.30-tól a Románia-kupa országos szakaszának 2. fordulójában fogadja a Szászrégeni Lendület alakulatát.

Az Ilyés Róbert és Albu László által dirigált csíki csapat a Régen elleni mérkőzésre egyetlen egy játékosára, Gergely Tiborra, nem számíthat, aki sérülés miatt nem tuja vállalni a játékot. A Román Labdarúgó Szövetség határozatának értelmében az átigazolási időszak csak augusztus 15-én kezdődik így addig az FK sem tudta megerősíteni keretét a legutóbbi Papolc FC elleni mérkőzés óta. Ennek tükrében az edzőpáros ugyanazzal a kerettel fog kiállni, mint a legutóbbi Papolc ellen 4–0 arányban megnyert első fordulós összecsapáson.

A régeni csapat a sorozat első fordulójában játék nélkül ment tovább. A Maros megyeiek a Búzásbesenyői Înfrăţireaval kellett volna játszanak, de a házigazdák nem biztosítottak mentőt, így a játékvezető 0–3-al írta jóvá az összecsapást. A régeni együttes a legutóbbi idényt a harmadik liga 6-os csoportjában zárta. Az alapszakasz során a 8. helyen végeztek a 12 csapatot felvonultató sorozatban. A alsóházi rájátszásban – ahová a csoport 7-12. helyezettjeit sorolták – nem tudták megállni a helyüket és az utolsó helyen végezve búcsúztak a harmadik vonaltól. A csapat viszont jövőre is a harmadik vonalban fog szerepelni, miután a vezetőség ez irányú kérését a szakszövetség elfogadta.

„Sokat nem tudunk a soron következő ellenfelünkről. Ennek ellenére tovább szeretnénk jutni a következő körbe. Egy hasznos felkészülési mérkőzésnek is lehet tekinteni a bajnokság kezdete előtt. A keretet még nem tudtuk megerősíteni, de megfogjuk. Több játékos fog érkezni próbajátékra. Már voltak, akiket ki is próbáltunk a múlt heti Székelyudvarhelyi FC ellen 2–1 arányban megnyert barátságos meccsen” – nyilatkozta Ilyés Róbert edző-játékos.

Az FK Csíkszereda – Szászrégeni Lendület találkozót ma 17.30-tól rendezik a sportcsarnok szomszédságában levő füvespályán.