Tatrangon játszotta első felkészülési mérkőzését az FK Csíkszereda harmadosztályú csapata.

A piros-feketék ellenfele az a Știința Miroslava volt, amely ellen a csapat tavaly májusban elbukta a feljutást a másodosztályba. A moldvaiak Tatrangon edzőtáboroznak és emiatt esett a választás a Brassó megyei helyszínre.

27398073_10156410696604063_1501170502_o

Az FK jól kezdte a mérkőzést és többször helyzetbe kerültek, Györgyi révén kétszer is, de Soufianenak, Jakabnak és Kilyénnek is volt egy-egy helyzete, betalálni viszont egyikük sem tudott. A csíkiak vezetőedzője kihasználta a lehetőséget és mindenkinek esélyt adott, félidőben teljes csapatot cserélt. A második játékrészben is úgy tűnt, az FK jobban játszik, többet birtokolja a labdát, de a 80. percben egy beadást követően a kapus rosszul jött ki és a labda megpattant Lakatos hátán, onnan pedig a kapuba került, így a Miroslava egy öngóllal nyerni tudott. Bálint László György vezetőedző mérkőzés után, így értékelt:

“Ez volt az első mérkőzésünk a téli felkészülés során, így voltak olyan pillanatok mikor jól játszottunk, de akadt olyan is mikor nem igazán ment, ez természetes hisz nehéz héten vagyunk túl. Sok edzést csináltunk, nehéz edzéseket, ráadásul új játékosokat is kipróbáltam. Amire haragszok, az-az, hogy megint egyéni hibából kaptunk gólt, viszont ezt félretéve nagyon hasznos meccs volt és jó úton járunk. Következő hét lesz a felkészülésünkben a legnehezebb hét, mert sok munka lesz, ráadásul a hetet majd egy felkészülési mérkőzéssel zárjuk, az ellenfél az ASSR Brassó lesz.”

Știința Miroslava – FK Csíkszereda 1:0 (0:0)

FK Csíkszereda I. félidő: Horvát Adrián – Kilyén Szabolcs, Lőrincz József, Benkő-Bíró Norbert, Csiszer Balázs, Bartók István (35. Ilyés Róbert), Jakab Róbert, Pál Kristóf, Soufiane Jebari, Györgyi Arthur, Bajkó Barna.

II. félidő: Nagy Barna – Majzik Adrián (72. Csíki Norbert), Mitra Szilárd, Csürös Attila, Lakatos Miklós, Ilyés Róbert, Fabio Oliveira Nascimento, Antal Barna, Bara Levente, Eder Gonzáles, Hodgyai László.