Egy fordulóval a selejtező vége előtt bebiztosította Elitligás helyét az FK Csíkszereda U17-es csapata.

Dusinszki Zoltán együttese simán nyert az SZFC ellen és kitömték az udvarhelyiek hálóját, így készülhetnek az Elitligára.

FK Csíkszereda U17 – U17 Székelyudvarhely FC 18:1 (9:0)

Gólszerzők: Albu (4., 63.), Pálhegyi (8.,79.), Casiadi (16.,17.,29.,32.), Corbu (18.,36.,70), Tóth (38. büntetőből), Botorok (56.,72.,78.,80.), Veres (68.,73.).

FK Csíkszereda U17: Albert – Rácz, Tóth, Gergely, Lázár, Szondi, Casiadi, Pálhegyi, Botorok, Corbu, Albu. Cserék: Vass, Balázs, Erős, Veres, Gyerő.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Sikerült elérni a célt, vagyis az Elitligába jutást, de ez már a harmadik forduló után mikor megismertük a bákói csapatokat, egyértelművé vált, hogy egyik csapat sem lesz ellenfelünk. De, én egy picit csalódott vagyok, hogy ilyen szintű labdarúgás van és nem tudtunk nehéz mérkőzéseket játszani. Nehéz lesz váltani a gyerekek fejében, ahhoz, hogy az első-két fordulóban az Elitligában jól helyt tudjunk állni. Ezen kell dolgozni a következő időszakban, hogy méltó ellenfelei legyünk az Elitliga mezőnyének.”

U19-es csapatunk már múlt hétvégén bebiztosította első helyét, ők már ténylegesen az Elitligára hangoltak és egy gyengébb kezdés után simán verték Székelyudvarhelyt.

FK Csíkszereda U19 – U19 Székelyudvarhely FC 6:1 (3:1)

Gólszerzők: Solymosy (21.,38.,56.), Csegöldi (34.,68. büntetőből), Bedő (75.).

FK Csíkszereda U19: Gyenge – Marucza, Zsombori, Becze, Bakó, Máthis, Simó, Antal, Solymosy, Barta, Csegöldi. Cserék: Méhes, Szfárli, Tankó, Bedő, Partene.

Ilyés Róbert vezetőedző nyilatkozata:

“A fiúk teljesítették az elvárást és nyertünk, mi már fejben az Elitligára készülünk, viszont az eredménytől függetlenül van még csiszolni való. Sok munka lesz még, hisz a mai mérkőzésen is sok egyéni hibát láthattunk, amit az Elitligában az ellenfelek könyörtelenül kifognak használni.”