Hátrányból állt fel a Hagi Akadémia ellen U19-es csapatunk, amely bravúrgyőzelmet aratott az Elitliga elődöntőjében.

Kellemes napsütésben és jelentős érdeklődés mellett vette kezdetét az U19-es Elitliga elődöntője, amelyen a sokszoros román válogatott Gică Popescu a Hagi Akadémia igazgatója is jelen volt, sőt a fia is játszott a kék-fehéreknél. Ahogy Gál Ervin fogalmazott a meccs előtt, Csíkban még nem fordult meg olyan személy a lelátón, aki korábban az FC Barcelona csapatkapitánya is volt, emellett KEK győztes, UEFA kupagyőztes, spanyol kupagyőztes, török bajnok és kupagyőztes, illetve UEFA szuperkupagyőztes labdarúgó volt.

Az első percekben a vendégek kétszer is lerohanták a kapunkat, de szerencsére a védelmünk mindkét alkalommal a helyén volt. A Hagi Akadémia játékosai szervezett, minőségi játékot mutattak be, több játékosuk is a felnőtt csapatban az első ligában, valamint a harmadosztályban is vitézkedik. A 16. percben Bodisteanu egy remek indítást követően jól lépett ki a védőink között és egy az egyben a kapussal nem hibázott: 0-1. A folytatásban a mieink megpróbáltak építkezni, de a Farul jól zárta a területeket. A 27. percben újabb nagy lehetőséget hagynak ki a vendégek, Tanasa lökete kevéssel megy Karácsony kapuja mellé. Félórányi játékot követően a mieink még nem lőttek kapura, ez is jól bizonyítja a vendégek szervezettségét. A 43. percben egy baloldali Bujdosó beadásról El-Sawy maradt le, de a labda Bărăbaș elé pattant, aki lövésre szánta el magát, lökete azonban csúnyán fölé ment, így szünetig az eredmény nem változott.

Félidőben egy helyen cserélt Demény Norbert vezetőedző, Sándor helyett Szakácsot küldte pályára. Az 55. percben sikerült az egyenlítés, a Csala által elvégzett szabadrúgásba Bărăbaș ért bele jól és a labda a hálóban kötött ki: 1-1. Öt perc múlva ismét megingott a vendégek védelme és Csala szemfülesen használta ki a lehetőséget, jól helyezett lövését Dinca nem tudja hárítani: 2-1. Micsoda fordulat, micsoda feltámadás, megfordította az eredményt az FK, majd a 65. percben Bujdosó is villant, a tizenhatoson belülről fordulásból vágta a labdát a Farul kapujába: 3-1.

A folytatásban a vendégek veszélyeztettek többször is, a 76. percben Gergely mentett nagyot, miután a Farul gólszerzője Bodisteanu kapura lövését blokkolta. Két perc múlva már szépített a Farul, Bodisteanu lövését Karácsony még védeni tudta kétszer is, de a kipattanóra érkező Tănasă labdája Gergely lábáról pattant a hálóba: 3-2. A gólt követően a frissen érkező Agiveli óriási ziccerbe került, de Karácsony parádésan állta útját, akárcsak a 86. percben Hadnagy, aki a gólvonalról vágta ki a labdát. Egy perc múlva Karácsony érkezett késve és ököllel találta el Cojocarut, jogos a büntető, de Bodisteanu szerencsénkre nem tudott élni a lehetőséggel és mellé rúgta a tizenegyest. A hajrát a vendégek megnyomták ugyan, de a mieink jól állták a sarat és megtartották az eredményt. Egy hét múlva Konstancán visszavágó.

U19-es Elitliga elődöntő: FK Csíkszereda – FC Farul Konstanca 3:2 (0:1)

Gólszerző: Barabas (55.), Csala (60.), Bujdosó (65.), illetve Bodisteanu (16.), Tanasa (78.)

Sárga lap: Sándor (15.), Biró (53.), Csala (56.), Karácsony (87.) illetve Danuleasa (54.), Bodisteanu (71.)

FK Csíkszereda: Karácsony – Barabas (Ketesdi 83.), Gergely, Veregut, Hadnagy – Balázs, Csala (Sebestyén 74.), Bujdosó, El-Sawy, Sándor (Szakács 46. (Barsan 90+4.), Bíró (Finna 74.).

FC Farul Konstanca: Dinca – Maftei, Sirbu, Danuleasa, Borza, Martinovic, Popescu (Agiveli 83.), Malaele, Tanasa, Andronache (Cojocaru 60.), Bodisteanu.

Szép Zoltán