Győzelemmel zárta a rájátszást U19-es csapatunk és második helyen jutott tovább az elődöntőbe.

Akadémistáink az első félidőben rendre eljutottak az ellenfél kapujáig, de a helyzeteket nem sikerült berúgni, ráadásul a szünet előtt a Gaz Metan szinte a semmiből büntetőhöz jutott, amit értékesített is. A pihenő alatt megrázták magukat Demény Norbert legényei és Bujdosó révén sikerült az egyenlítés, majd a hajrát is jobban bírták a mieink a 80. percben még a gólvonalról mentettek a medgyesiek, de két percre rá Finna labdája utat talált a kapuba. Csapatunk a győzelemnek és Krajovának köszönhetően pontszámban beérte ugyan a kolozsvári Universitateát, de az egymás elleni eredmény az “egyetemistáknak” kedvezett, így második helyen jutottunk az Elitliga elődöntőjébe, ahol a Hagi Akadémia lesz az ellenfél.

Vezetőedzőnk szerint jó meccs volt, de félszemmel már a szerdai kupameccsre készülnek:

“Az igazság az, hogy megakartuk nyerni ezt a meccset és végül ez sikerült is. Nem volt egyszerű, mert az ellenfél a maximumot nyújtotta és a végső sípszóig küzdött, védték az esélyeiket. A félidő felrázta a bandát, örülök, hogy megint csak komolyan tudták kezelni az összecsapást és az első félidőben történtek után jöttek a gólok is. Egyik szemünkkel már a FCSB elleni visszavágóra koncentrálunk, ami egy teljesen más történet lesz és úgy gondolom sokkal több kell ahhoz, hogy ott partiban maradjunk.”

– Demény Norbert

U19-es Elitliga, Play-off, Nyugati-csoport, 10. forduló: FK Csíkszereda – Medgyesi Gaz Metan 2:1 (0:1)

Gólszerzők: Bujdosó (49.), Finna (82.), illetve G.M. (45. tizenegyesből)

Sárga lap: Miklós (70.)

FK Csíkszereda: Lukács – Precup (Bârsan 46.), Vereguț, Miklós (Dobre 80.), Hadnagy – Balázs, Csala (Sebestyén 46.), Bujdosó – Szakács, Biró (Finna 46.), Sándor (Nagy 70.).

Szép Zoltán