Ma délelőtt elindult Bukarestbe U19-es csapatunk, amely holnap délután 17 óra 30 perckor a Kolozsvári Universitatea ellen küzd az Elitliga döntőjében.

Demény Norbert vezetőedző úgy érzi teljesen mindegy, hogy címvédőként és kupagyőztesként lépnek holnap pályára, mert a döntő az egy különleges megálló.

“Az a rutin, amit eddig gyűjtöttünk természetesen a segítségünkre lehet. Küzdelmes meccsre számítok, mert az ellenfél foggal körömmel ragaszkodni fog ahhoz, hogy nyerjen, akárcsak mi. Ismerjük egymást, ők is nyertek már ellenünk, mi is vertük meg őket, tehát mindenképp egy nyitott összecsapás lesz.”

Arra a kérdésre, hogy balhés vagy taktikai csatára számít a vezetőedző határozott választ adott.

“Szó sincs balhés meccsről, a játékvezetők ezt felülvigyázzák, ez nem is a mi dolgunk. A szabályok egyértelműek, ahhoz kell alkalmazkodni. Mindenképp egy taktikai csata lesz, kőkemény fizikális küzdelemmel.”

Fotó: Pál Zoltán

Hozzátette, a keret minden tagja egészséges és már nagyon várják a meccset a bukaresti Rapid stadionban.

Fotó: Pál Zoltán

Vereguț Dániel csapatkapitány már a tavaly is tagja volt az Elitliga győztes csapatunknak, szerinte van esély a címvédésre.

“Nagyon kemény meccsünk lesz Kolozsvárral és mindent megteszünk, hogy megvédjük a bajnoki címünket.”

Az FK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea fináléra öt szurkolói busz indul, kettő Csíkszeredából, egy Marosvásárhelyről, egy Sepsiszentgyörgyről és egy busz Krasznáról. Az U19-es Elitliga döntőjét holnap 17 óra 30 perckor a Digisport 1 élőben közvetíti. A mérkőzés játékvezetője Horia Mladinovici, segítői Cosmin Vatamanu, Mihaita Necula, Vasile Buzea és a megfigyelő Vasile Buzea lesz.

Szép Zoltán