Közel állt a bravúrhoz a Hagi Akadémia otthonában az FK Csíkszereda U19-es csapata.

Dusinszki Zoltán legénysége egy kiegyensúlyozott első félidőt követően a második játékrészben az 55. percben egy gyönyörű szabadrúgás góllal Corbu Marius révén megszerezte a vezetést.

A folytatásban kétes bírói ítéletek miatt az ellenfélnek sikerült előbb a 70. percben kiegyenlítenie, majd a 93. percben megfordítania az eredményt. Sajnos a játékvezető bele nyúlt a mérkőzésbe, hisz 1-0-ás vezetésnél amikor az FK egy nagyon szép támadást vezetett a Viitorul tizenhatosán belül, az ellenfél kezén megpattant a labda, de a bíró sípja néma maradt. Ugyanez a helyzet egy perc múlva már a csíki tizenhatosban tizenegyest ért, amivel a tengerpartiak kiegyenlítettek, majd a 93. percben egy szintén kétes bírói ítéletet követően a győzelmet is behúzták.

Elitliga U19: FC Viitorul – FK Csíkszereda 2:1 (0:0)
Gólszerző: Corbu.

FK Csíkszereda: Bartok – Partene, Csala, Gergely, Simó – Szondi, Máthis, Casiadi, Botorok, Bencze, Corbu. Játszott még: Rácz Barna és Baga Szabolcs.

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Amit terveztünk azt a játékosok jól megértették és törekedtek is véghez vinni. Az volt a terv, hogy a középpályán indítjuk a labdaszerzést és megpróbálunk ezekből gólt szerezni. A hosszú utazás ellenére a fiúk jól reagáltak, maximálisan elégedett vagyok velük és úgy érzem, hogy most reális esélyünk volt megfogni a Hagi Akadémiát. A vereség ellenére is gratulálok a srácoknak. Fejben már készülünk a hétvégére, hisz szombaton nehéz meccs vár ránk.”