Fordulatos és izgalmas meccset követően újabb történelmi sikert ért el U19-es csapatunk, amely első alkalommal jutott be a Románia Kupa döntőjébe.

Esőben vette kezdetét az U19-es Románia Kupa elődöntőjének visszavágója, amelyen a rossz idő ellenére is teltház volt a Márton Áron műfüves pályán. A FCSB elleni kupameccset előnyből vártuk, hisz Bukarestben 2-1-re nyert a csapat, így minden esély meg volt a továbbjutásra. Az összecsapás jó iramban kezdődött és már a 2. percben helyzetet jegyezhettünk, Bíró Tamás távoli lövésénél Ganea kellett nagy védést bemutasson. Nem sokkal később a vendégek egy szabadrúgásból próbálkoztak, a labda kevéssel fölé szállt.

Az 5. percben egy korai góllal szereztünk vezetést, Csala labdája utat talált a hosszú alsóba: 1-0. A folytatásban egy remek Csala-El-Sawy összjáték után utóbbi laposan leadott lövése a kapufa mellé megy. Az első negyedórában a mieink láthatóan élénkebben fociztak, mint a fővárosiak, aztán a 17. percben szinte a semmiből egyenlített a FCSB. A Moraru által beívelt labdába Burnaz fejelt bele remekül: 1-1. Hét perc múlva a gólpasszt adó Moraru mintegy 25 méterről eresztett el egy bombalövést, szerencsénkre fölé szállt.

A 31. percben Popescu a félpályáról megindulva Moraruhoz játszotta a labdát, majd a tizenhatos sarkánál visszakapta és hatalmas góllal vezetést szerzett, Karácsony tehetetlen volt: 1-2. Két perc múlva egyenlíthetett volna csapatunk, de Sándor nem tudta bepöckölni a labdát. Az esőt közben napsütés váltotta fel, de a játék képe alapján ez inkább a vendégeknek kedvezett. A 42. percben hatodik szögletünket végezhettük el, Csala beadásába Balázs fejelt bele, de fölé ment. A félidő vége előtt a túloldalon Tănasă hagyott ki nagy lehetőséget, így az eredmény nem változott.

Szünet után a vendégek erősen kezdenek, Sălăjan jobboldali beadása veszélyesen szállt a tizenhatosba, Karácsonynak kellett mentenie. Az 52. percben Sándor beadását El-Sawy küldte kapura, de Gîrcoveanu lábán irányt változtatott a labda, így szöglethez jutottunk. A sarokrúgásból beívelt labdára Bărăbaș ugrott fel jól, de fejese elkerülte a kaput. A 64. percben Gergely fejese a hálóban kötött ki, de a játékvezető szerint játékosunk lesen volt. Nem úgy a túloldalon Moraru, aki egy az egyben mattolta Karácsonyt és kétgólos előnyhöz juttatta csapatát: 1-3.

A 74. percben a frissen becserélt Barabás beadásából Csala a keresztlécet találja el. A 81. percben Stavrositu késve ütközte le El-Sawyt, ezért a játékvezető tizenegyest fújt. A büntetőt Gergely Botond magabiztosan értékesítette és ezzel életben tartotta a továbbjutási esélyeket: 2-3. Hat perc múlva Sebestyén indította Bărăbașt, aki egy befuthatatlannak tűnő labdát ért utol és remekbeszabott labdájába El-Sawy akrobatikus mozdulattal ért bele, gyönyörű gól: 3-3. Micsoda érzelmi hullámvasút! Ezzel a találattal csapatunk kivívta a továbbjutást és döntőbe jutottunk. A fináléban a Sepsi OSK lesz az ellenfél.

U19-es Románia Kupa, elődöntő visszavágó: FK Csíkszereda – FCSB 3:3 (1:2)

Gólszerzők: Csala (5.), Gergely (82. tizenegyesből), El-Sawy (88.) illetve Burnaz (17.), Popescu (31.), Moraru (67.)

Sárga lap: Bărăbaș (29.), Karácsony (90+3) illetve Ples Marius (59.), Stavrositu (81.).

Fotó: Pál Zoltán

FK Csíkszereda: 1.Karácsony – 7.Bărăbaș, 5.Gergely, 4.Vereguț, 2.Hadnagy, 22.Bujdosó, 6.Balázs (11.Sebestyén 73.), 10.Csala, 14.El-Sawy (13.Albu 90.+4.), 9.Biró (8.Finna 73.), 20.Sándor. Vezetőedző: Demény Norbert.

FCSB: 12.Ganea – 20.Sălăjan (csk), 4.Gîrcoveanu (Sajin 66.), 17.Ciontea, 77.Corniciuc, 5.Horșia, 13.Popescu (24.Stancovici 72.), 23.Stavrositu, 11.Burnaz, 98.Tănasă, 9.Moraru (Toma 72.). Vezetőedző: Diaconescu Mircea.

Szép Zoltán