Négy forduló után edzőváltás történt az FK Csíkszereda felnőtt csapatánál.

A júliusban kinevezett Vágó Attila és az FK Csíkszereda útjai közös megegyezéssel elváltak, helyét a brassói születésű Bálint László György vette át. A 38 éves szakember legutóbb a Marosvásárhelyi ASA kispadján ült, de korábban dolgozott a FC Academica Clinceni, a Brassói FC és a Tatrangi Unirea csapatánál is. Játékosként megfordult a Brassói Rapid, a Romradiatoare és a Brassói FC csapatában is, de játszott a Kolozsvári CFR, Aradi UTA, Unirea Urziceni, Diósgyőri VTK és a Tatrangi Unirea színeiben is.

Az edzőváltás okáról Szondy Zoltán az FK Csíkszereda elnöke a következőket nyilatkozta:

“Mi továbbra is felakarunk jutni, de az átigazolási szezonnak vége és mivel csapatot nem lehet cserélni, ezért új edző kellett. Vágó Attila egy szakmailag nagyon jól felkészült edző, de a csapat és az edző között egyáltalán nem volt meg az összhang, így esett a választás Bálint László Györgyre, akinek a tevékenységét évek óta követem, akárcsak más erdélyi magyar edzők munkáját is. Bálint László György eredményei tiszteletre méltóak és az ő kinevezésével az FK Csíkszereda, továbbra is ugyanazon a vonalon marad, mint korábban, vagyis erdélyi hagyományoknak megfelelően próbálunk csapatot építeni.” 

“Célom, hogy a csapatot a másodosztályba vigyem” – Bálint László György

Bálint László György vezetőedző tegnap már megérkezett Csíkszeredába és betekintést nyert az itt folyó munkába, infrastruktúrába és megismerte a csapatot is, amellyel együtt fog dolgozni. Első benyomásairól, így nyilatkozott:

“Én azért jöttem, hogy feljuttassam ezt a csapatot a másodosztályba! Egyáltalán nem lesz könnyű, sok munkára lesz szükség, mert sok a fiatal, de szerencsére van négy tapasztalt játékos. Ilyés Róbertet nagyon jól ismerem és bízom benne, hogy a segítségemre lesz.”

DSC_0521

Mi a véleménye a keretről, vannak hiányosságok?

“Igen a védelemben nem állunk jól, ott látszik, hogy probléma van. Középhátvédből csak kettő van, de remélem decemberig sikerül megoldani valahogy és utána majd meglátjuk, hogy tudunk-e igazolni játékost.”

Látta már játszani korábban a csapatot?

“Élőben nem láttam, viszont megnéztem felvételről a legutóbbi két mérkőzést. Remélem sokat fog változni a játékunk az elkövetkező időszakban.”

Nincs sok ideje, szombaton már mérkőzés van!

“Igen, így van, ez egy kihívás, de amin szombatig lehet javítani az a hozzáállás! Gondolom, hogy a fiúk is felfogják, hogy minden pont nagyon fontos és nagyon fontos lesz, hogy ezt a következő mérkőzést Barcarozsnyó ellen nyerjük meg, mert a folytatás nagyon nehéz lesz!”

Hozott magával két segítőt, kikről van szó?

“Igen, Cezar Zamfir másodedzőm lesz és Liviu Rusu erőnléti edző. Velük dolgoztam Marosvásárhelyen is, ott nagyon jól összedolgoztunk és remélem, hogy itt is jó munkát végzünk!”

DSC_0516

Ismeri a romániai labdarúgó közeget, az NB3-at is, gondolom ez előny.

“Igen, én brassói vagyok, onnan van két csapat is, Hermány és Barcarozsnyó, mindkettő jó csapat, jó játékosok és jó edzők vannak ott, nem lesz könnyű, de remélem sikerülni fog!”

Hogy fogadta a csapat?

“Jól! Gondolom, hogy minden edzéssel közelebb kerülünk a céljainkhoz és nagyon fontos lesz a következő mérkőzés, ez nekem bevett szokás, hogy az első meccs nagyon fontos!”