A második Románia – Bosznia-Hercegovina felkészülési mérkőzésen, Balog Boglárka – többek között büntetőt hárítva – hibátlanul védte csapata kapuját. A kezdőcsapatban ott volt klubtársa, a párharc első mérkőzésén győztes gólt szerző Szőke Eszter is.

Mikor befújták a büntetőt előre nem örültem, de mikor felálltunk és hallottam a csapattársak bíztatását, az egy löketet adott és éreztem, hogy ki fogom tudni védeni a büntetőt. Mikor kivédtem nagy örömmel töltött el, hogy sikerült, nagyon boldog voltam és a csapat is – emlékezett vissza a bravúros pillanatra a mérkőzés után Boglárka.

A találkozó egyébként, akárcsak az első mérkőzés, kétgólos hazai győzelemmel zárult. A találatokon ezúttal a karajovai Lazăr Isabela és a kolozsvári Florică Ana Maria osztoztak, utóbbi büntetőből volt eredményes.

A tíz napos válogatott összetartásról hazatérve, lányaink benyomásaikat szerkesztőségünkkel is megosztották.

Nagyon jól telt, nagyon jól éreztem magam. – így Eszter. Minden alkalommal amikor a válogatott csapatában játszunk jó újra és újra érezni, a román csapattársak és edzők kedvességét, odafigyelését. A sok edzésen és meccsen túl is, nagyon jó volt a hangulat, több vicces és kedves embert ismertem meg. Amióta válogatott vagyok sokat fejlődtem, minden edzésen tanultam valamit.

Szőke Eszter gólöröme

Boglárka is csupa jó emlékkel tért haza: Nagyon jól telt az a 10 nap, amit a válogatottba tölthettem, a közös edzések és a két meccs Boszniával. A kommunikáció, úgy általában és meccs közben is, egyre jobban megy, ez idő alatt még inkább összeszoktunk a csapattársakkal és kiismertük egymás játékát. Egyre több meccset játszok a válogatott csapattal és egyre higgadtabban védem végig a meccseket. Már nem izgulok annyira, mint az elején. Úgy érzem, hogy mindig egyre jobb vagyok az edzéseknek köszönhetően és mindent megteszek, hogy a legjobbak közt legyek.

Tanulságos, érett gondolatok, akárcsak a két kiemelkedő fiatal tehetségünk futballal kapcsolatos hozzáállása. Szőke Eszter és Balog Boglárka válogatott szerepléseikkel nemcsak az FK Csíkszereda, hanem a teljes Székelyföld hírnevét öregbíti. Köszönet ezért mindkettőjüknek.

Portik Helga és Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. augusztus 15.