A legjobb nyolc között ért véget az FK Csíkszereda Románia Kupa kalandja.

A mérkőzést megelőzően is tudta mindenki, hogy az Universitatea Craiova csapata nagy falat, hiszen a csapat jelenleg az első liga harmadik helyén áll, emellett pedig a Románia Kupa címvédője. A piros-feketék edzője négy alapemberét is nélkülözte, Magyari és Eder piroslap miatt, Györgyi és Jebari sérülés miatt nem állt készen a játékra. Arra, a játékra, mely igazán nehézre sikeredett mindkét fél számára, hisz a csíki télben nehéz jó minőségű pályával szolgálni. A fagyott jeges pályát sikerült ugyan a mérkőzés időpontjára megpuhítani, de emiatt egy mocsárra emlékeztetett az egész, amelyben mindkét csapat szépen küzdött. Az FK Csíkszereda végig méltó ellenfele volt az oltyán csapatnak és nagyon sokszor eltüntette a két osztálynyi különbséget. Ennek ellenére azt mondhatjuk, hogy az első félidő közepén egy csíki szempontból balszerencsés góllal megszerezte a vezetést a Craiova, amely után a piros-feketék több támadást is vezettek, de a gól nem jött össze.

Szünet után Valentin Suciu cserékkel is megpróbálkozott, de sajnos a gól nem jött össze és az oltyánoknak sikerült növelniük az előnyt. Kétgólos hátrányban sem dőlt hátra az FK és amikor mindenki a becsületgólra gyúrt, akkor jött a harmadik craiovai találat és talán ez már soknak tűnt, hisz ekkora különbség nem volt a két csapat között. A vereség ellenére a közönség megtapsolta a fiúkat, hisz megérdemelték, becsülettel küzdöttek!

Nézzük a jó oldalát, innentől kezdve csakis a bajnokságra kell koncentrálni és a feljutásra. Az első akadály vasárnap lesz, Barcarozsnyót fogadjuk 15 órakor. Hajrá FK, hajrá Csíkszereda!

FK Csíkszereda – Universitatea Craiova 3:0 (1:0)

Gólszerzők Dimitrov (27.), Bărbuț (80.), Koljic (90+1.)

FK Csíkszereda: Bordás – Majzik, Mitra, Lalic, Nemes – Veres, Csürös (Casiadi-Bakó, 88.) – Nagy (Pál, 62.), Pantovic (Hodgyai, 68.), Antal – Bajkó (csk). Vezetőedző: Valentin Suciu.

Fotó: Pál Zoltán.