Véget ért az U19-es és U17-es bajnokság előselejtezője.

A tízfordulós előselejtezőt követően, a négy akadémiai csapatunkból a Purguly Árpád vezette U19-es csapatunk feljutott az Elit ligába, míg az U18, U17 és U16-os csapataink második helyen zártak és a republikánus bajnokságban folytatják.

Az U19-es csapatunk már egy fordulóval a vége előtt bebiztosította az első helyét, de ennek ellenére győzelemmel fejezte be az előselejtezőt.

Marosvásárhelyi LPS – FK Csíkszereda U19 0:3

Gólszerzők: Bara Levente 2, Antal Barna.

FK Csíkszereda U19: Molnár – Solymossy, Jakab, Berkeczi, Lakatos, Csiszer, Pál, Dobos, Antal, Bara, Barta.

DSC_0546

Purguly Árpád vezetőedző nyilatkozata:

“Sajnos elég szűk kerettel indultunk neki az alapszakasznak, és amitől tartottunk be is következett, három sérülésnek és egy megbetegedésnek köszönhetően a csapat mezőnyjátékosainak a 25% használhatatlan volt ezen a mérkőzésen. Köszönet a felnőtt csapat vezetőedzőjének, hogy három játékosával kisegített minket, hogy ne egy cserével kelljen elutaznunk Marosvásárhelyre. A három új ember érkezése kicsit megzavarta a csapatot, ami leginkább az első félidei középpályás játékunkon érződött, de egy percig sem volt veszélyben a győzelmünk. Az első félidei meddő mezőfölényünk után a szünetben megbeszéltük a hibákat, kijavítottuk azokat és egy kicsit átalakítva a játékunkat a második félidőben egy gyorsabb, látványosabb és eredményesebb játékkal sikerült megajándékoznunk azokat a szülőket, akik nagyszerű közösséget alkotva elkísértek minket az alapszakasz utolsó mérkőzésére. Egy szakasz lezárult, sokat dolgoztunk, aminek meg is lett a gyümölcse, mert mérkőzésről mérkőzésre építkezve, egyre jobb és magabiztos játékkal jutottunk az Elit ligába. Építettünk egy csapatot, amelyben mindenkinek nagyon fontos szerepe van. Nincs fontos vagy kevésbé fontos játékos, és ez az öltözőben is érződik. Mindenki a saját maximumán dolgozik és harcol a CSAPATÉRT. Dicséret illeti a srácokat ezért a hozzáállásért! Nagyon sok munka vár ránk, tudjuk és fel vagyunk készülve, hogy ez egy másfajta megpróbáltatás lesz! A korosztály pillanatnyilag legjobb csapataival szemben kell, majd bebizonyítsuk, hogy igenis helyünk van a legjobbak között! Az elvégzett munka alapján mondom, hogy készen állunk a nagyobb kihívásra!”

DSC_0703

U18-as együttesünket nem tartották számon az esélyesek között a feljutásra, ehhez képest majdnem sikerült a bravúr.

Széchenyi Márton csapatának ötgólos különbséggel kellett volna nyernie szombaton, így ők mindent egy lapra feltéve léptek pályára. Akaraterőből jelesre vizsgázott a csapat, küzdöttek minden labdáért, de helyzeteiket nemtudták értékesíteni, ráadásul a védelem egy idő után túlságosan kinyílt és ez lett a vesztük.

FK Csíkszereda U18 – FC Hermannstadt 1:4 

Gólszerző: Tankó Hunor.

FK Csíkszereda U18: Rigmányi-Marucza, Balázs, Bratu, Bakó, Varga, Tankó, Borbély, Szőcs, Bedő, Méhes. Beállt: Miklós.

DSC_0713

Széchenyi Márton vezetőedző nyilatkozata:

“Büszke vagyok a játékosaimra, akik mindent megtettek a győzelemért. Az első félidőben a 0:0-ás döntetlent követően többet kellett kockáztatnunk, aminek viszont a gyorsabb játékosaik örülhettek. Összességében elégedett vagyok, szereztünk egy tetszetős kontra gólt, helyzeteket alakítottunk ki egy kétségkívül jobb játékerőt képviselő csapat ellen, ahol a felnőtt Hermannstadtból többen visszajátszottak. Mi nem kaptuk meg ezt a segítséget, de ezzel a csapattal is partiban voltunk, sőt domináltunk egy félidőt, vezethettünk volna. Eltiltottak és sérültjeink miatt két cserénk volt, sajnos változtatni nem nagyon volt lehetőségünk, de küzdöttünk, csúsztunk másztunk. Maximálisan elégedett vagyok, ha az alapszakasz 10 fordulóját nézem. Csak gratulálni tudtam a fiúknak, sokat készültek a mérkőzesre, ami végül ugyan vereséggel végződött, de jövőhéten ismét az első helyért küzdhetünk a republikánus bajnokságban. A maihoz hasonló hozzáállással ott is lesz keresnivalónk. Külön szeretnék gyors felépülést kívánni az ellenfél lábtörést szenvedett játekosának, illetve az orvosnak is, aki a helyszínen lett rosszul.”

DSC_0356

U17-es csapatunknak kötelezően nyerni kellett Marosvásárhelyen a Sportlíceum csapata ellen, de sajnos ez sem volt elég a feljutáshoz, mivel az ASA nem hibázott és függtünk az ellenfél eredményétől is. Ennek ellenére akadémiai csapatunk behúzta a győzelmet és a folytatásban a republikánus bajnokságban küzdhet.

Marosvásárhelyi LPS – FK Csíkszereda U17 1:2

Gólszerző: Simó Csongor 2.

FK Csíkszereda U17: Gyenge, Esztolyka, Purguly, Rácz, Incze, Máthis, Simó, Szfárli, Suciu, Ferencz. Játszott még: Kurkó, Bencze, Kányádi.

Vég Csongor vezetőedző nyilatkozata:

“Első félidei magabiztos előnyünket a másodikban egy buta hiba miatt veszélybe hoztuk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, de csalódott vagyok amiért nem sikerült feljutni az Elitligába.”

TNK_2687_m

A remek rajtot kifogó U16-os csapatunk végig versenyben volt a feljutásért vívott küzdelemben, de akárcsak az egy évvel nagyobb korosztályunk, ők is az ellenfél eredményétől függtek. A Dusinszki legénység győzni tudott, Brassó viszont nem tudta legyőzni Nagyszebent, így a fiataloknak nem sikerült a bravúr, biztató viszont a csapat játéka, amely fordulóról fordulóra jobban összeforrott!

FK Csíkszereda – FC Hermannstadt 2:0

Gólszerzők: Botorok, Casiadi.

FK Csíkszereda U16: Albert – Baga, Tóth, Gyerő, Lázár, Szondi, Corbu, Casiadi, Botorok, Köllő, Vârtosu. Játszott még: Fülöp, Vitos, Incze, Balázs.

DSC_0725

Dusinszki Zoltán vezetőedző nyilatkozata:

“Nagyon jól kezdtük az alapszakaszt, sorozatban nyertük a mérkőzéseket, de történt egy törés, egy formaingadozás, amiből én szerintem még most se jöttünk ki teljesen. Kezdtünk pozitív dolgokat is látni megint mérkőzéseken, tehát hirtelen elveszítettünk nyolc pontot, ahol elveszítettük az elsőséget is a bajnokságban. Kevés esélyünk volt az elitligában játszani, viszont úgy álltunk fel, hogy nyerni kell! Mindenki láthatta, hogy labdabirtoklásban nagyon jók voltunk 70%-ak voltunk, viszont a 4-5 helyzetet amit kitudtunk alakítani, azt az első félidőben kihagytuk. Szerencsére egy ellentámadásból gólt szereztünk, ott egy kicsit megtört az ellenfél és kezdtünk több helyzetet kialakítani, úgyhogy Casiadi bebiztosította a győzelmünket a góljával. Szeretném kihangsúlyozni, hogy egyelőre nekünk a csapatépítés volt a célunk, hogy jövőben tudjunk az Elitligában játszani. Összességében úgy érzem nagyon jó úton haladunk és büszke vagyok a csapatra!”

f