Kikapott az FK Csíkszereda U18-as csapata a Medgyesi Gaz Metan alakulatától az országos ifjúsági bajnokság 24. fordulójában szombaton.

Kevés néző előtt kezdődött el a Márton Áron és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti műfüves pályán az FK U18 és a Medgyesi Gáz Metán U18 csapatok csatája szombaton délben.

Az ellenfél az elejétől irányította a mérkőzést, és tizenöt perc alatt már két góllal vezetett. A 12. percben egy szögletrúgásnál az FK játékosai nem voltak figyelmesek, így a tizenhatos sarkára kipasszolt labdát a Medgyes játékosa, senkitől sem zavartatva helyezhette a hosszú sarokba (0-1). Három perc sem telt el és jött a következő találat: a medgyesiek fél pályáról végezhettek el szabadrúgást, az ötösre beívelt labdát az FK hátvédei nem követték, ezért a vendégek csatára könnyedén fejelhetett a hálóba (0-2).

Ébresztő volt ez a két találat a házigazdáknak, akik a 19. percben jogos büntetőrúgáshoz jutottak, amit Gergely Alpár értékesített (1-2). A 33. percben Galea Claudiu fejelt a kapu mellé, maradt az egygólos hátrány. A félidő végén a játékvezető a vendégek számára ítélt meg egy tizenegyest, amit értékesítettek (1-3).

A második félidő nyílt játékkal kezdődött, mindkét kapunál voltak helyzetek. A 62. percig kellett várni az újabb találatra: ekkor Antal Hunor a vendégkapu hosszú sarkába laposan elrúgta a labdát (2-3). Az FK egyetlen cseréje a 75. percben állt be: Bálint Attila Hunor kapus ezúttal mezőnyjátékosi feladatokat kapott. Közben eleredt az eső, az FK pedig egyre jobban harcolt a döntetlent érő gólért. A bíró négy percet hosszabbított, de ez sem volt elegendő az újabb találatra, így maradt az egygólos vereség.

Eredmény: FK Csíkszereda U18 – Medgyesi Gaz Metan 2-3. Az FK gólszerzői: Gergely Alpár (19.) és  Antal Hunor (62.)