Hiába játszott jobban az FK, a Bukaresti Rapid visszavágott az alapszakaszban elszenvedett vereségéért és mindhárom pontot elvitte Csíkszeredából.

Sok megszakítással kezdődött a felsőházi rájátszás számunkra, amelyen negyedórányi játék után a Rapid egy jobb oldali szögletet követően Adrian Balan fejesével szerzett vezetést, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba. A gól után a mieink átvették az irányítást és többet birtokolták a labdát, de a befejezéseknél se Suciu Toni, se Bauza, aki ziccerben rúgta fölé, sem Schieb fejese nem jutott túl a gólvonalon. A félidő vége előtt a Rapid növelhette volna előnyét, de Hlistei lövését Gyenge Szilárd bravúrral hárította.

Szünet után látványos védelmi hibák maradtak kihasználatlanul, előbb a Rapid kapusa késett el a felszabadítással, lövésébe Bara lépett oda, de sajnos a labda mellé pattant. A folytatásban az FK védelme is elaludt, Kelemen ütközött a csíki kapussal és helyzetbe hozták Balant, szerencsére Apró még időben tudott javítani. Nem sokkal később a szünetben beállt Panoiu az oldalhálót találja el, majd a 65. percben Bauza ismét ziccerben, egy az egyben a kapussal képtelen gólt rúgni…

Az utolsó tíz percben is adódott lehetőség az egyenlítésre, de Bor beadását a Rapid csapatkapitánya Dandea a gólvonalról rúgja ki, Apró érkezik a kipattanóra, rosszul találja el a labdát…ez is kimarad. A hosszabbítás perceiben még két szabadrúgáshoz jutottak a mieink, de Moldovan kapuja érintetlen maradt.

Liga 2., felsőházi rájátszás, 1. forduló: FK Csíkszereda – FC Rapid 0:1 (0:1)

Gólszerző: Balan (16.)

FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Takács Rareș, Apró Claudiu, Kelemen Dávid, Bor Dávid, Cătălin Savin (Raul Palmeș, a 87. perctől), Casiadi-Bakó Soma (Bogdan Rotar, 87.), Bara Levente, Juan Francisco Bauza (Pintér Norbert, 68.), Marvin Schieb, Suciu Toni (Mészáros András, 61.).

Az állás: 1. Rapid 36 p., 2. U Craiova 36 p., 3. Calarasi 35 p., 4. Mioveni 34 p., 5. ASU Poli 33 p., 6. Csíkszereda 32 p.