Vereséget szenvedett az FK Csíkszereda harmadosztályú csapata a törökországi edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén.

Valentin Suciu tanítványai az ukrán élvonal ötödik helyén álló FC Vorskla Poltava csapatával mérkőztek és annak is a fiatalabb csapatával egy U21-es gárdával. A piros-feketék fél órán át jól tartották magukat, de aztán a 35. percben egy baloldali beadást követően a labda kipattant az üresen lévő Posevkinhez, aki könyörtelenül kihasználta a lehetőséget és megszerezte a vezetést.

Szünet után a 47. percben játékosaink elveszítik a labdát a mi térfelünkön és egy jobboldali beadás után Kozyrenko közelről bevágja: 2-0.

A folytatásban az FK-nak is adódtak helyzetei, de sajnos egyik sem végződött góllal, mi több a 64. percben az ellenfél Chelyadin révén növelni tudta előnyét. A 71. percben Posevkin duplázik és egy szépségdíjas találattal beállítja a végeredményt. Az ukrán csapat egyértelműen jobb volt nálunk és érződött az élvonalbeli különbség is.

FC Vorskla Poltava U21 – FK Csíkszereda 4:0 (1:0)

Gólszerzők: Posevkin (35., 71.), Kozyrenko (47.), Chelyadin (64.).

FK Csíkszereda: Gyenge (Somogyi 45.)- Majzik, Csürös, Berde, Papp (76.)- Jakab (Veres 55.), Eder – Nagy (Simó 55. – Máthis 64.), Csegőldi (Pantovic 55.), László (Antal 55.)- Magyari (Hodgyai 55.)

Az FK Csíkszereda holnap még Törökországban készül, hétfőn pedig hazautazik Csíkszeredába és otthon folytatja a felkészülést.