Az FK Csíkszereda labdarúgóklub rendezheti a 2008-as korosztály számára kiírt Gheorghe Ene Kupa zónadöntőjét – jelentette be a klub vezetősége. A kétnapos esemény december 9-10-én zajlik a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában.

Mint ismert, az FK Csíkszereda 2008-as korosztályos csapata nyerte október végén a labdarúgó Gheorghe Ene Kupa Hargita megyei szakaszát: Incze Tibor edző tanítványai a Székelyudvarhelyi FC-t győzték le a döntőben. Székelyudvarhelyen rendezték a Gheorghe Ene Kupa Hargita megyei szakaszát, amelyen hat csapat vett részt, az FK Csíkszereda két csapatot is indított.

A megyei siker után az FK leadta pályázatát a Román Labdarúgó Szövetséghez, amely kedvezően bírálta el azt. Így december 9-10-én öt megye bajnoka méri össze tudását. Hargita megyét az FK Csíkszereda képviseli, Kovászna megyét a Sepsi OSK, Brassó megyét a Brassói Korona, Maros megyét a Szászrégeni Best Kids, Szeben megyét pedig a Szebeni Interstar. A lebonyolítás értelmében a csapatok mindegyik ellenféllel játszanak.