Döntetlennel kezdte a tavaszt U16-os csapatunk Brassóban.

Legfiatalabb akadémistáink a negyedik helyezett Brassói Kids Tâmpa otthonában léptek pályára és nehezen lendültek bele a játékba. A gyenge kezdés miatt fiataljaink hamar hátrányba kerültek és sokáig úgy tűnt pont nélkül térnek haza a Cenk alatti városból, de a hajrában sikerült az egyenlítés. Benkó Tihamér vezetőedző sem a játékkal, sem az eredménnyel nem volt elégedett:

“Sok hibával, rosszul kezdtük a mérkőzést és az első húsz percben az ellenfél fölénk kerekedett, a vezetést is megszerezték. A folytatásban fokozatosan vettük át az irányítást, még úgy is, hogy sok hibával játszottunk. Több helyzetet is kidolgoztunk, de nem tudtunk gólt rúgni. Az első félidő utolsó 10 percére emberelőnybe kerültünk és ekkor már nagy nyomást helyeztünk az ellenfél kapujára, így végül sikerült az egyenlítés. Sok hiba volt mindkét oldalon, ennek ellenére inkább előttünk adódtak gólszerzési lehetőségek, de pontatlanok voltunk. Összességében nem lehetünk elégedettek sem az eredménnyel, sem a játékkal.”

– Benkó Tihamér

U16-os Elitliga Play-off, 1. csoport, 5. forduló: Brassói Kids Tâmpa – FK Csíkszereda 1:1 (1:0)

Gólszerző: …(20.), illetve Kusztos (79.).

Sárga lap: Szőke (60.), Jakab (80.).

FK Csíkszereda U16: Simon Máté – Kárándi Botond, Ureche Alexandru, Szőke Lénárd, Kusztos Szabolcs – Colceriu Flavius (Bödő Efraim 50.), Iordache Luka, Zelenák Dávid – Ilie Mihai (László Norbert 65.), Lázár Magor, Török L. Hunor (Jakab Krisztián 50.). Edzők: Benkó Tihamér és Takács Árpád.

Akadémistáink egy hét múlva a Sepsi OSK otthonában lépnek pályára.

Szép Zoltán