A világbajnoki selejtezők árnyékában folytatódott a romániai utánpótlás válogatottak felkészülése.

Akadémistáink közül Gergely Botond meghatározó embere az U19-es válogatottnak, míg Bărăbaș Marius most mutatkozott be Ciprus legjobbjai ellen. Az első találkozót 2-0-ra nyerte meg Adrian Vasii együttese, a másodikat pedig 1-0-ra. Az első meccsen Gergely Botond végig a pályán volt, a másodikon is szintén kezdett, de a félidőben lecserélték. Bărăbaș Marius csak a második mérkőzésen kapott lehetőséget, őt a 79. percben cserélték be.

Fotó: FRF

Az egykori akadémistánk Corbu Marius (Puskás Akadémia) fémjelezte U21-es válogatott a Spanyolországban zajló Négy Nemzet Tornán vett részt. Corbuval a kezdőben, Románia 1-0-ra legyőzte Svédországot, a második mérkőzésen, Mexikó ellen viszont már esélye sem volt, az „aztékok” 48 perc alatt három gólt is lőttek. A Mexikó elleni meccsen Corbu Marius a 64. percben állt be.

Fotó: FRF

Az U20-as válogatott még múlt héten Csehország ellen játszott, Bogdan Lobont együttese 2-1-re nyert, ezen a találkozón Casiadi-Bakó Soma nem kapott lehetőséget, de egykori akadémistánk Suciu Toni, aki jelenleg a második ligás Sellenberket erősíti, kezdőként 80 percet töltött a pályán.

Fotó: FRF

A Németország elleni összecsapásra Casiadi lesérült, így ő nem utazott Potsdamba, Suciu csereként szállt be a 61. percben. A meccset a németek nyerték 4-0-ra.

Szép Zoltán