Nem sikerült a bravúr Franciaországban U19-es csapatunknak, véget ért az UEFA Youth League kaland.

A mieink mindkét mérkőzésen keményen küzdöttek az Angers SCO fiataljai ellen, de a franciák felülmúlták fiataljaink képességeit. Ennek ellenére az ellenfél nagyon tisztelt minket, elég csak arra gondolni, hogy Csíkban állva meghallgatták a székely himnuszt és megtapsoltak bennünket, most pedig legutóbb Angersben a lefújást követően sorfalat álltak a csapatnak és megtapsolták a játékosainkat.

Demény Norbert vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta:

“Reális, ami a pályán történt, van ekkora különbség a két csapat között, keményen meg kellett dolgozni azért is, hogy ne legyen nagyobb ez a különbség. Természetesen többet várunk el mindig, de a legények és a stáb maximálisan teljesítettek ebben a felvonásban is, úgyhogy valamilyen szinten mégiscsak emelt fővel tudunk távozni. Maradunk a tapasztalattal, ami viszont nem kevés, és a következőkben reméljük, esélyünk nyílik ennek a kamatoztatására is”

Fotó: Anghel Tibor

Ahogy, azt Dusinszki Zoltán szakmai igazgató is megfogalmazta még a meccs előtt, ez a székely foci ünnepe volt, hiszen ne feledjük azt sem, ilyen szinten székelyföldi, erdélyi utánpótlás csapat még nem játszott. Reméljük lesz még rá alkalom.

Szép Zoltán