A válogatott szünetet kihasználva felkészülési meccset játszottunk az első ligás Sepsi OSK csapatával.

A ma délelőtt Sepsiszentgyörgyön rendezett felkészülési mérkőzésen mindkét együttesnek voltak helyzetei, a gólokra mégis a végjátékig kellett várni. A gólnélküli első félidőt követően a második játékrészben a csereként beálló fiatal Bujdosó, mintegy húsz méterről eleresztett lövése utat talált a Sepsi kapujába. Ezek után úgy tűnt ez a gól elég is lesz a győzelemhez, de a hosszabbításban Ştefănescu egyenlíteni tudott. Ez volt Dican Ferenc első meccse vezetőedzőként az FK kispadján.

Fotó: Sepsi OSK

Felkészülési meccs (Sepsiszentgyörgy): Sepsi OSK – FK Csíkszereda 1:1 (0:0)

Gólszerzők: Ştefănescu (92′) illetve Bujdosó (78.).

Sepsi OSK: Began – Bălaşa, Vaşvari, Dimitrov, Fofana, Tincu, Fülöp, Golofca, Luckassen, Matthias, Ispas. Csereként még pályára lépett: Ştefănescu, Aganovici, Bărbuț, Păun, Mitrea, Ninaj, Tudorie.

FK Csíkszereda: Moga (Karácsony 72.) – Takács, Veregut, Apró, Vita (Csiszer 46.) – Csürös, Kovács (Bujdosó 73.), Gál Andrezly (Tajti 61.), Jebari, Ivanovici, Sargis (Rodrigo 61.).

Mindkét csapatból hiányoztak a válogatottakba behívott futballisták, a Sepsinél az olaszok elleni vb-pótselejtezőn is pályára lépő észak-macedón Stefan Askovszki és a román U21-ben szereplő Andres Dumitrescu, nálunk pedig Salvatore Marrone (Románia U21) és Szondi Botond (Románia U20), valamint Gyenge Szilárd, aki sérülés miatt nem játszott.

Szép Zoltán