U16-os csapatunk bejutott az Elit Liga döntőjébe.

Követve az U19-es csapatunk példáját, a legkisebb akadémistáink is kiharcolták a döntőbe jutást a korosztályos bajnokságban. Kurucsai Milán legénysége az elődöntőben bánsági ellenfelet kapott és a meccs a lehető legjobban kezdődött, hisz a 6. percben csapatunk büntetőhöz jutott, miután a temesváriak egyik játékosa kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A tizenegyest Buza Balázs értékesítette és innentől kezdve a mieink nem engedték ki kezükből a meccset. A négyes döntő Bodzavásáron zajlik és a holnapi döntőben a mieink ellenfele a Clinceni lesz.

U16-os Elit Liga elődöntő: FK Csíkszereda – Temesvári LPS Banatul 1:0 (1:0)

Gólszerző: Buza (6. tizenegyesből).

Sárga lap: Varga (53.), illetve Cibi (46.)

FK Csíkszereda: Deák – Colceriu (Péter 81.), Varga, Csedő, Tamás, Keresztes, Fazakas, Buza (Zöld 41.), Dusinszki, Balogh, Karácsony (Tőkés 41., Ambrus 75.).

Temesvári LPS Banatul: Jurca (Antonescu 41.) – Toparcian, Cristea, Rancov, Ticus, Stefan, Cibi, Siel (Bodac 78.), Andreas (Ranga 68.), Ureche (Balutoiu 41.), Murgoci.

Kurucsai Milán vezetőedző nyilatkozata:

“Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk és létszámfölénybe kerültünk. Ezután nem tudtuk dominálni a játékot, az ellenfél pedig nagy erőfeszítéseket tett az egyenlítésért. A második játékrészt is a küzdelem jellemezte, az adódó lehetőségeket nem tudtuk kihasználni. Az akarat döntőbe jutást eredményezett és el kell érnünk, hogy a játékosok holnap felszabadultan és bátran játszák végig a 80 percet.”