Az utolsó bajnoki fordulóban lépnek pályára ezen a hétvégén Elitligás és Ifjúsági Ligás csapataink, mielőtt hosszabb téli szünetre vonulnak.

Elitliga U16

Hazai pályán fogadja a Suceava-i Sportiskola csapatát U16-os együttesünk szombaton délelőtt. Aktuális ellenfelünk a felsőházi rájátszás tabelláján mindössze egy pont lemaradással követi csapatunkat. A második hely megtartásához mindenképpen szükséges begyűjteni a három pontot. Erre már csak azért is mutatkozik esély, mivel az alapszakaszban idegenben sikerült négygólos sikert elérniük Szakál Csaba tanítványainak.

Női Elitliga U15

Az FC Botoşani csapata érkezik látogatóba U15-ös Elitligás lányainkhoz. A cél nem lehet más, mint megőrizni veretlenségünket és ezzel együtt megtartani vezető helyünket a bajnokságban. Az észak-moldvai csapattal idegenben döntetlent játszottunk, csak ők tudtak eddig pontot rabolni a Portik Helga és Szőcs Renáta edzette csapattól. a lányok a következő kerettel vágnak neki a találkozónak:

Bănceanu Emese ( kapus), Trinfuj Boglárka ( csapatkapitány), Hunyadi Brigitta, Daradics Boglárka, Sandu Andrea, Lőrincz Kitti, Fülöp Boglárka, Tănase Dorina, Benedek Kincső, Erös Teodora, Cseke Melánia, Zănoaga Alexia, Páll Vanda, Nagy Boglárka, Váncsa Szende, Rusu Kriszta ( kapus).

“A szombati mérkőzésre keményen készültünk a lányokkal. Próbáltuk kijavítani az előző mérkőzéseken elkövetett hibáinkat. Mi mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy minél jobb eredményt tudjunk elérni. Harcolni fogunk a végsőkig, aztán meglátjuk mire lesz elég” – mondta el a mérkőzés előtt Portik Helga vezetőedző.

Elitliga U15

Az eredmények kedvező alakulása és persze, a Karácsonkői Sportiskola elleni győzelem esetén visszaveheti a táblázaton vezető helyét U15-ös Elitligás csapatunk. Fazakas Tibor fiai az előző két fordulóban mindössze egy pontot szorgoskodtak össze, az előző játéknapon, Bákóban az első vereséget is elszenvedték. A győzelem nem ígérkezik lehetetlen feladatnak, hiszen a moldvaiakat idegenben 5–1-re sikerült legyőzni a második fordulóban.

Ifjúsági Liga

Argeșen vendégszerepel Ifjúsági Ligás csapatunk. A lila-fehérek november elején a bajnokság alapszakaszában hazai pályán legyőzték Ubrankovics Zoltán gárdáját, van tehát miért visszavágni.

“Taktikai szempontból az előző heti mérkőzés segítette a felkészülésünket erre a találkozóra, hiszen olyan taktikai elemeket gyakoroltunk, amit mostani ellenfelünk ellen szeretnénk leghatékonyabban alkalmazni. Ez a második félidőben már jól működött és eredményes is volt. Sajnos a héten az egészségügyi személyzet segített legtöbbet, hiszen rengeteg Kisebb nagyobb sérült volt. Sajnos ebből Dobre Bogdan és Keresztes Tamás nem épült fel, és Bencze-Máthé Mátyás sem százszázalékos. Igaz, ebből fakadóan a Liga 3-as csapattal tart és ül le tartalék kapusként A szombati mérkőzésükön Nálunk Bartók Alpár lesz a kezdő kapus. Szeretnénk revánsot venni az elmúlt két mérkőzésen elszenvedett vereségért” tekintett a találkozó elé Ubrankovics Zoltán vezetőedző.

Elitliga U17

Legutóbbi bajnokinknak pontosztozkodás lett a vége Argeșen, ám a minél jobb felsőházi helyezés érdekében ezúttal a győzelem lenne üdvösebb. A Play-offban eddig egy győzelem mellett kétszer hagyták el vesztesen a pályát Benkó Tihamér tanítványai és jelenleg a 4. helyet foglalják el a tabellán.

A program

Szombat
10.00 óra
Elitliga U16, Play-off 4. forduló
FK Csíkszereda U16–Suceava-i Sportiskola
Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium, műfű

10.00 óra
Női Elitliga U15, alapszakasz 6. forduló
FK Csíkszereda U15 – FC Botoşani
Csíkszereda, Erőss Zsolt Aréna, műfű

12.00 óra
Elitliga U15, alapszakasz 7. forduló
FK Csíkszereda U15 – Karácsonkői Sportiskola
Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium, műfű

Vasárnap
12.00 óra
Ifjúsági Liga Play-out
Fotbal Club Argeş – FK Csíkszereda U18

14.00 óra
Elitliga U17 Play-off
Fotbal Club Argeş – FK Csíkszereda U17

Farkas Endre