Az FK Csíkszereda felnőtt labdarúgói, akadémiai csapatai, edzői, a klub munkatársai, a Márton Áron Tehetséggondozó Központ kollégista diákjaival közösen vettek részt a március 15-i, ünnepi megemlékezésen Csíkszeredában.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, az FK Csíkszereda futballistái, valamint a Márton Áron Tehetséggondozó Központ diákjai közösen vettek részt az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc eseményeire emlékező csíkszeredai ünnepségen. A felnőtt- és akadémiai csapatok edzőik kíséretében vonultak fel a stadiontól a Gál Sándor szoborhoz. Hozzájuk csatlakoztak a klub, valamint a kollégium munkatársai, vezetői.

A hosszú sorban vonuló, egységes formaruhába bújt közösségünk az ünneplésre összegyűltek elismerő pillantásai közepette érkeztek meg a szabadságharc hős ezredesének emlékművéhez. A Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar tolmácsolásában a szabadságharc lelkesítő dallamai szólaltak meg, majd a magyar himnusz közös eléneklése következett. Ezután az emlékezés koszorúit helyezték el politikusok, politikai- és civil szervezetek, intézmények, köztük az FK Csíkszereda képviselői is lerótták tiszteletüket.

Klubunk nevében Csedő Szilárd és Lukács Dániel labdarúgók, valamint Bajkó Barna és Demény Norbert edzők koszorúztak. A kedden kezdődő ünnepi program a kollégium ebédlőjében felszolgált díszvacsorával zárult.

Farkas Endre