Csíkszereda város önkormányzata második alkalommal szervezi meg az Év Sportolója Gálát, amelyen a megyeszékhely legjobb csapatait, sportolóit díjazzák.

Hétfőtől indul a az Év Sportolója Gála közönségszavazása, amelyen keresik Csíkszereda a 2022. január 1.–december 1. közötti időszakban legjobb teljesítményt nyújtó  legjobb csapatát és egyéni sportolóját. A szakemberekből, újságírókból, önkormányzati tisztségviselőkből álló sportkuratórium három csapatot és három egyéni sportolót választott ki, akik közül kikerül majd a közönségdíjas.

„Nagyon fontos, hogy a sportolók érezzék azt, hogy megbecsüli őket a város. Láthatóak számunkra és ezáltal is láthatóbbá akarjuk tenni azt, milyen színes a sportélet Csíkszeredában. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy milyen keményen megdolgoznak ezek a sportolók az eredményeikért” – fogalmazott Sógor Enikő a szavazást megelőző sajtótájékoztatón.

Várjuk Szurkolóink szavazatait

Az FK Csíkszeredát U19-es Bajnok-, kupa- és szuperkupa győztes, UEFA Youth League induló csapatunk képviseli. Szavazni a csíkszeredai városháza hivatalos Facebook-oldalán lehet december 16-án 12 óráig. A román és a magyar nyelvű oldalon leadott kedvelések mindegyike egy-egy szavazatnak felel meg, ezek összesítése nyomán lesz meg a végeredmény. Az Év Sportolója díj ebben az évben pénzjutalommal is jár, melynek összértéke 26 ezer lej.

Kedves szurkolóink a csíkszeredai városháza Facebook-oldalán szavazhatnak U19-es csapatunkra a képre kattintva egy like-kal.

Az Év Sportolója Csíkszereda díjátadó gáláját december 29-én, 18 órától tartják a Csíki Moziban. Számítunk minden kedves Szurkolónk szavazatára! Hajrá, FK!

Farkas Endre