Visszatekintő│EZ TÖRTÉNT 2021-BEN (X)

Visszatekintő│EZ TÖRTÉNT 2021-BEN (X)

A mögöttünk álló esztendő az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia számára egy emlékezetes év volt.

Ha, kapásból kellene rávágni mi volt az év legnagyobb sikere? Egyértelműen az U19-es Elitliga győzelem jut eszembe.

2021. Június 13. a nap amikor a székelyföldi utánpótlás csúcsra ért. "BAJNOKOK VAGYUNK, IRÁNY EURÓPA!" írtuk ki honlapunkra és fél év után elmondhatjuk, bár akkor is tudtuk, de talán most még jobban látjuk mekkora fegyvertény volt az a győzelem a Hagi Akadémia ellen.

Félidőben egygólos hátrányban voltunk, aztán a második játékrészben Rotar és Botorok góljával megfordítottuk a mérkőzést és az FK Csíkszereda történelme során először megnyerte az U19-es Elit Ligát, ezzel kivívta a jogot, hogy az Ifjúsági Bajnokok Ligájában indulhasson. A győzelem után Demény Norbert vezetőedző közös sikerről beszélt:

"A Viitorul csapatában nagyon sok jó képességű játékos van, de elmondtam a srácoknak, hogy mindig annyit focizik egy csapat, amennyit enged az ellenfél. Sőt, labda nélkül is lehet kontrollálni a meccset, ha szervezetten védekezel és azt a keveset, amit gólra válthatsz, be kell rúgni. Az, hogy ez sikerült, a közösség tartását dicséri."

A bajnoki cím után, ahogy, a Tankcsapda énekli "rólad szólnak a hírek, veled van tele a sajtó", nos ez történt velünk is. A legtöbb román sajtóorgánum az FK Csíkszeredát dicsérte és nem foglalkozott azzal, hogy magyar csapat nyerte a bajnokságot, sokkal inkább arról írtak, hogy kezd révbe érni a csíki akadémia, illetve arról is, hogy a Hagi Akadémia négy siker után elszalasztotta az ötödik bajnoki címet, sőt a mérkőzés végén előkerült székely zászló sem zavart senkit.

A sikert követően rengetegen gratuláltak, kaptunk levelet a sportminisztertől, de Felcsútról a Puskás Akadémia igazgatójától is. A döntő az alábbi linken teljes egészében visszanézhető.

https://www.youtube.com/watch?v=pK9yaikOKlo

Szép ZoltánHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza