Alig aludtunk néhányat az U19-es csapatunk – bajnoki címvédést és kettős kupagyőzelmet hozó – tavaszi nagy menetelését követően és máris indul az új idény.

Nyitányként, a Liga 2-es szereplésére készülő felnőtt alakulatunk, az élvonalban szereplő Tergovistyei Chindia csapatát fogadja.

A kezdőrúgás tervezett időpontja: csütörtök, 2022. június 29. 17:00 óra.

Helyszín: Csíkszereda, Városi Stadion.

Minden sportbarátot szeretettel várunk. Kapunyitás a kezdés előtt fél órával. A belépés ingyenes.

A két csapat tavaly nyáron is megmérkőzött egymással. 2021. július 7-én, a Vidombák külterületén található Campo Verde sportbázison, gól nélküli döntetlen született. Aztán a két csapat szeptember 22-én a Románia Kupa legjobb 32 csapata között is megmérkőzött és Cherchez szünet előtt szerzett találatával, a Chindia jutott tovább.

Azóta, az élvonali tagságát a Chiajna ellen szétlövéssel kiharcoló havasalföldi alakulat kispadján Săndoi Emilt Mihalcea Adrian váltotta. Az új tréner neve a csíki szurkolók számára bizonyára ismerősen hangzik, hiszen Mihalcea a tavaly a Szloboziai Unirea együttesét, az FK Csíkszeredát jobb gólaránnyal megelőzve, a második vonal rájátszásába jutatta. A jelenleg négyfaluban edzőtáborozó Chindia már túl van az első felkészülési mérkőzésén. Szombaton, 2022. június 25-én délben, a szintén élvonalbeli CS Mioveni ellen, gólnélküli döntetlent játszott Tatrangon.

Az FK Csíkszereda csapatában, amely Dican Ferenc vezetésével egy hete kezdte el a felkészülést, számos új – köztük néhány próbajátékra érkezett – játékos is bemutatkozik. Ugyanakkor a nevelőegyesületükhöz az elmúlt napokban visszatérő fiatal tehetségeink: Szin Ferenc, Simó Csongor, Rotar Bogdan, Suciu Tóni is minden bizonnyal bevetésre kerülnek.

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. június 28.