Csapatunk ötödik törökországi mérkőzésén második győzelmét szerezte. Dican Ferenc legénysége ezúttal a katari élvonal harmadik helyezettjénél bizonyult jobbnak.

Amint arról Eugen Pârvulescu csapatmenedzser telefonon beszámolt, a többnyire kiegyensúlyozott első játékrészben az FK volt veszélyesebb. A 17. percben – tetszetős támadás végén – El-Sawy lőtt kevéssel mellé, majd a 23. percben Kovács Lóránt fejese éppen csak elkerülte a kaput.

A második játékrész ádáz küzdelmet és egyetlen gólt hozott. Az 53 percben Schieb szokásos szólóját a tizenhatoson belül az ellenfél védői szabálytalanul állították meg és a jogos büntetőt Kovács Lóránt higgadt lövéssel váltotta gólra.

A 60. percben a szakvezetés – a találkozót végig védő Gyenge és a szünetben pályára küldött Jelena kivételével – teljes sorcserét hajtott végre. Az FK az új felállásban is gólveszélyes maradt, a gólszerzéshez igazán közel Vereguț állt a 67. percben. Ekkor, a tizenhatos szomszédságából, szélről megítélt szabadrúgást a sértett Ivanovici végezte el remekül, de a kapu torkában a labdával való találkozásról a fiatal belső védő cipőorra milliméterekkel lemaradt.

FK Csíkszereda – Al-Wakrah SC 1-0 (0-0). Gólszerző: (Kovács Lóránt, 53.perc, büntetőből)

FK Csíkszereda: Gyenge – Takacs (Csiszér,60), Nemanič (Vereguț, 60), Apró (Vita, 60), Kovács M. (Hadnagy, 60) – Csürös /csk./ (Csala, 60) Kovács L. (Jebari, 60) – Gál-Andrezly (Tajti, 60), El-Sawy (Suciu, 60), Schieb (Ivanovici, 60) – Stančič (Jelena, 46).

Csapatunk pénteki hazautazását megelőzően, holnap délután 4 órától újabb találkozót játszik.

Ráduly Róbert Kálmán

2022. július 20.