Dican Feri legénysége utolsó felkészülési mérkőzését a Csíkországban edzőtáborozó Szatmárnémeti VSK ellen játszotta,  kereken egy héttel a bajnoki rajt előtt. A tapogatózó játékot hozó első negyedóra kivételével, a találkozót csapatunk uralta.

Támadásban számos lehetőséget dolgoztunk ki és – egyetlen eset kivételevel – puskáztunk el. A kivétel megtestesítője ezúttal Ivanovici volt, aki tetszetős El-Sawy-Stančič összjátékot követően juttatta célba a játékszert.

Társai közül Jebari állt legközelebb a második gólhoz, de a hosszú sarok irányába küldött leheletfinom pörgetése a kapufán csattant.

A következő napokban az élesítésre kerül a fő hangsúly, ahogy az a futballban általában kívánatos, számunkra is a helyzetkihasználás javítási a kiemelt feladat. A nyitófordulóban, Désre ugyanis győzni utazik csapatunk, ehhez pedig – a magabiztos játékszervezés mellett – gólra, gólokra lesz szükség.

FK Csíkszereda – Szatmárnémeti VSK 1:0 (1:0). Góllövő: Ivanovici (37).

FK Csíkszereda: Gyenge – Takács (Csiszér, 68), Nemanič (Kelemen, 73), Apro, Kovács M. (Hadnagy, 73) – Csürös, Kovács L. (Bara, 73) – Gál-Andrezly, El-Sawy (Jebari, 63), Ivanovici (Bărăbaş, 63) – Stančič (Suciu, 60). Vezetőedző: Dican Francisc.

2022. július 30.     Ráduly Róbert Kálmán