Nem sikerült a visszavágás a hónap elején lejátszott kupameccsen elszenvedett verségét Ifjúsági Ligás csapatunknak az Argeş ellenében.

Szűk három héttel a Románia Kupa csoportkörének első mérkőzése után újra az FC Argeş vendégeként lépett pályára Ifjúsági Ligás csapatunk. Ubrankovics Zoltán fiainak teljesítményét ezúttal sem érheti panasz, ám a góllövés nem jött össze és egy korai góllal nyertek a lila-fehérek. A mérkőzés egyetlen találata a 6. percben esett. Egy,a térfelünkön jobb oldalról elvégzett bedobás után a bal oldalra került a labda, jól érkezett a középre adás és a hazaiak a hosszú sarokba fejelték a játékszert. A folytatásban a vendéglátók lesről is betaláltak, ám az eredmény nem változott.

A találkozó után Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelt.

“Az ellenfelünk tanult az előző két egymás közötti mérkőzésből és megerősítette gyenge pontjait a felnőtt csapatból. Ennek ellenére úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy az elmúlt két találkozó: a harmadik percben Orbán Milán előtt adódott egy helyzet Péter Zsombor beadásából. Folytatódott úgy, ahogy szokott: az ellenfelünk gólt szerzett. Ugyan nem kapitális hibánkból, de nem kellő figyelemmel oldottunk meg egy szituációt, amit ki is használtak egy beadás utáni fejes góllal. Innentől nagy mezőnybeli játék alakult ki amiben mi próbáltunk kezdeményezni többet. Itt is ott is kialakultak helyzetek.

Az öltözőben maradtunk

A második félidő első tíz percében még a csapat az “öltözőbe maradt”: hosszúak voltunk, így nem volt hatékony se a labdaszerzésünk, se a támadásaink. Ennek ellenére az 51.percben Csedő Szilárd 15 méterről a léc alá tartó lövését a kapus bravúrral védte. Ezután szép lassan átvettük a kezdeményezést. Egyre többször a félpályán meg tudtuk állítani a támadásaikat és abból egyre veszélyesebb szituációkat alakítottunk ki az ellenfél kapujára. Az utolsó negyedórában ezt fokoztuk: Birtalan Tamás kétszer is kilépett a védők közül a kapussal szemben, de mindkettő helyzetét a bal kapufa mellé rúgta. Később Vajna Roland beadását Búza Balázs 4 méterről felugorva a felső kapufára fejelte.

Az utolsó percekben szinte két percenként alakultak ki olyan szituációk ami góllal kecsegtetett. Sajnos nem tudtuk értékesíteni azokat így a bajnokság őszi befejezése, annak ellenére, hogy a mély talajon a csapat rengeteget dolgozott, nagyon sokat tett a győzelemért, egy harcos küzdelmes és a felnőtt csapattól megerősített ellenféltől vereségért szenvedett. Szomorúak vagyunk, mert az ellenfél győzelme a játék képe alapján nem valóságos. Így nem maradt más, mint hogy a szerdai kupamérkőzésen kozmetikázzuk az őszünket és a befektetett munkának megfelelően sikerrel zárjuk le az őszi szezont és dolgozni tovább, hogy tavasszal ezeket a helyzeteket ne csak kidolgozzuk hanem értékesítsük is” – tekintett előre is szakvezetőnk.

Ifjúsági Liga, Play-out 4. forduló
FC Argeş – FK Csíkszereda 1–0 (1–0)

Curtea de Argeş
Vezette: Lăstun Mihail Sebastian, asszisztensek: Costache Marian Silviu, Olaru Constantin Alin (mindhárman Râmnicu Vâlcea)
FC Argeş: Frumuzache Vlad – Dinoci Alexandru, Ciuciulete Radu, Oprescu Gino, Petre Antonio, Potoroacă Ricardo, Amaradi Mario, Braga Alexandru, Ene Robert, Covaci Răzvan Vezetőedző: Enache Robert
FK Csíkszereda: Bartók Alpár – Péter Zsombor, Csedő Szilárd, Tamás Bence, Miklós Norbert, Fazakas Henrik, Dencsák Kristóf, Vajna Roland, Orbán Milán, Buza Balázs, Birtalan Tamás Vezetőedző: Ubrankovics Zoltán