Idei első hazai bajnokijára készül második ligás női csapatunk.

Antal Anitáék legutóbb Râmnicu Săraton arattak kiütéses sikert, miután 11-0-ra nyertek az Onix ellen és gyakorlatilag ott folytatták a bajnokságot, ahol abbahagyták az ősszel. Szombati ellenfelünk a táblázaton az utolsó előtti helyen áll, mérlegük két győzelem és hat vereség. Utoljára október 31-én nyertek meccset, akkor a Vasas Femina 2 csapatát győzték le simán 6-0-ra. A Nicu Gane együttese az előző fordulóban nem játszott, mert a meccsüket a Navobi Iasi ellen áprilisra halasztották. Albu László csapata, ehhez képest veretlen a bajnokságban, sőt elképesztő gólaránnyal rendelkezik, 65 rúgott gól mellett, mindössze egyszer kaptak gólt. A vezetőedző tisztában van a két csapat közötti különbséggel, ennek ellenére komoly hozzáállást vár el mindenkitől:

Uraljuk a csoportot, de tudjuk, hogy messze még a cél. Alázattal tovább kell dolgozni, minden edzést, minden mérkőzést nagyon komolyan kell venni”

– Albu László

Az FK Csíkszereda – CN Nicu Gane mérkőzés szombaton 11 órakor kezdődik az Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pályán, a belépés ingyenes.

Szép Zoltán