Egykori akadémistáink és volt játékosaink közül többen is húzóembernek bizonyultak jelenlegi csapatuknál.

Az első ligában a Sepsi OSK 1-1-es döntetlent ért el Krajován, egykori csapatkapitányunk Eder González az 58. percben csereként szállt be. A CS Mioveni hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Chindiatól, Veres Szilárd a 81. percben lépett pályára. A Krajovát erősítő Juan Francisco Bauza ezúttal nem jutott szerephez a FC Arges elleni meccsen, csapata 1-0-ás vereséget szenvedett. A magyar NB1-ben szereplő Puskás Akadémia FC hazai pályán kapott ki a jó formában lévő Kisvárdától, Corbu Marius a 66. percben kapott lehetőséget.

A szlovák második ligában szereplő Komárom 2-0-ra nyert az MFK Skalica ellen, Györgyi Arthur ezúttal nem lépett pályára.

A második ligában szereplő CSC 1599 Șelimbăr együttese harmadik győzelmét aratta a második ligában, ezúttal a Brassói FC fektette két vállra. A 2-1-re megnyert mérkőzésen Toni Suciu a 64. percben állt be és a 71. percben győztes gólt lőtt. A Concordia Chiajna is folytatta jó szériáját, egykori védőnk Raul Palmes végig játszotta a DACIA UNIREA BRĂILA elleni mérkőzést.

A harmadosztályban szereplő Kézdivásárhelyi KSE a Székelyudvarhelyi FC-t látta vendégül, egykori akadémistáink mindkét oldalon szerephez jutottak. A KSE-nél Antal Barna és Locotuș Miklós, az SZFC keretében Marucza Csanád, Berkeczi Attila, Simó Csongor, Savin Cătălin, Mitra Szilárd, Botorok János kezdő volt, Bálint Rajmond, Baga Szabolcs és Tankó Előd csereként léptek pályára. A meccset Kézdivásárhely nyerte 2-0-ra. A Sepsi OSK II., a Barcarozsnyói Olimpic Cetate csapatát fogadta hazai pályán és 2-1-re győzni tudott, az első gólt Máthis Mátyás egykori akadémistánk mintegy 25 méterről lőtte a hálóba. A szentgyörgyieknél Szántó Berci védett, Sütő Zalán, Csiszer Balázs, Máthis Mátyás kezdő volt, Incze Zsombor a 89. percben kapott lehetőséget.

A magyar NB3-ban a Puskás Akadémia FC II csapata 2-1-re kikapott a Gárdonytól, Szin Ferenc a 69. percben állt be. A Balassagyarmati VSE gólnélküli döntetlent ért el hazai pályán a Szekszárddal, Majzik Adrián végig játszotta a meccset, akárcsak a VLS Veszprémet erősítő Kovács Dániel, akinek csapata 2-0-ra nyert a Gyirmót FC Győr II ellen.

Szép Zoltán